Viisi suomalaista mukaan Finland Padel Openiin – tamperelaiskaksikko Huttunen & Hyrkkönen viimeisellä villillä kortilla suoraan pääsarjaan

Julkaistu Kategoria(t): Ajankohtaista kentältä, Tapahtumat, Uutiset, World Padel Tour, Yhteistyöt

17.8.2023

Suomen World Padel Tour -osakilpailun viimeinen pääsarjan villi kortti on myönnetty Saska Huttuselle ja Pyry Hyrkköselle. Huttusen ja Hyrkkösen villin kortin julkaisun yhteydessä turnauksen kilpailunjohto tiedottaa myös kahdesta villistä kortista lauantaina 26.8. käynnistyvään miesten karsintaan. Karsinnan villit kortit on myönnetty pareille Tuomas Manner & Axel Waris sekä Joni Luolamaa & Alonso Calvache Smirnova.

Kuva: Finland Padel Open

”Kuten jo aiemmin julkaistut villit kortit (Sjövall & Andrada, Minetti & Parra, Saarteinen & Sillanpää), myös viimeinen pääsarjapaikka menee jakoon selkein perustein. Saska Huttunen ja Pyry Hyrkkönen ovat jo pidempään pelanneet vakuuttavasti kotimaan kentillä, voittaneet suomenmestaruuden ja kamppailevat käytännössä aina turnausvoitosta Suomessa pelatessaan. Nyt heillä on hieno paikka näyttää, että kova työ ammattilaisena on tuottanut tulosta ja maailman top 100 -pelaajia on saavutettu. Odotan parin viikon päästä koittavaa tiistai-iltaa vesi kielellä.” Kilpailunjohtaja Marko Kuusisto hehkuttaa. 

Suomen ensimmäiseen ammattilaistiimiin Team Bullpadeliin kuuluvat ja seuratasolla Padel Tamperetta edustavat Huttunen & Hyrkkönen ovat pelanneet yhdessä jo vuosia ja ovat myös pelikenttien ulkopuolella hyviä ystäviä keskenään. Keskinäinen luottamus on voimavara ammattilaisurheilussa niin suuressa kuvassa kuin yksittäisissä otteluissakin, ja tamperelaiskaksikko onkin tunnettu hyviin suorituksiin tiukassa paikassa venyvänä parivaljakkona. Tiistaina 26.8., World Padel Tourin pääsarjan historian ensimmäisenä suomalaisparina, paikka on epäilemättä uran tähän saakka kovin. 

”Historian ensimmäisenä suomalaisparina WPT:n pääsarjassa, kotiyleisön edessä – onhan tämä tosi ainutkertaista. Tietenkin haluamme laittaa parastamme pöytään, mutta samalla hetkestä pitää osata nauttia.” Pyry Hyrkkönen tunnelmoi. 

Suomen kovimmasta, jopa maailmanluokkaiseksi kutsutusta iskulyönnistään tunnettu Saska Huttunen ei myöskään ole lähdössä säästelemään PadelOne Arenan kirkkaisiin valoihin: ”Kyllä tätä turnausta on odotettu ja sen eteen on myös tehty paljon töitä. Lähdemme pelaamaan omilla vahvuuksillamme ja kyllä me myös lähdemme vastustajaa ihan tosissaan yllättämään.” Huttunen valottaa ja päättää: ”Iso ilta tulossa, yritetään tehdä Suomi-padelille kunniaa.” 

Pääsarjan villien korttien lisäksi turnausjärjestäjä myöntänyt kahdelle parille paikan lauantaina 26.8. alkavaan miesten karsintaan. Tuore suomenmestari Tuomas Manner pelaa turnauksessa Suomen ranking-vitosen (5), turkulaislähtöisen Axel Wariksen kanssa. Lisäksi karsintaan suomalaisväriä tuo yleisön suursuosikki Joni Luolamaa, jonka parina nähdään espanjalainen Alonso Calvache Smirnova

World Padel Tour (WPT) on maailman suurin ja seuratuin padelturnauskiertue. Kausi 2023 on Tourin historian kansainvälisin, sillä WPT kiertää vuoden aikana kaikkiaan 14:ssä eri maassa, järjestäen yhteensä 27 turnausta. Uudella PadelOne Arenalla Tampereen ja Nokian rajalla 26.08. – 03.09.2023 järjestettävä Finland Padel Open on ensimmäinen koskaan Suomessa järjestetty virallinen WPT-osakilpailu. Yhdeksänpäiväisen turnauksen aikana PadelOne Arenalla tullaan näkemään yli 200 maailman parasta pelaajaa.

Lipunmyynti historialliseen turnaukseen on käynnissä osoitteessa: Finland Padel Open 2023 Tickets & Event Dates | Ticketmaster Finland 

Lisätietoja: 

Kilpailunjohtaja – Finland Padel Open 

Marko Kuusisto 

[email protected]