Suomalaishuipuille villit kortit World Padel Tourille – Minetti, Saarteinen & Sillanpää avaavat turnauksen suoraan naisten pääsarjasta

Julkaistu Kategoria(t): Ajankohtaista kentältä, Tapahtumat, Uutiset, World Padel Tour

10.08.2023

Elo- ja syyskuun vaihteessa 26.8.-3.9.2023 Suomessa ensi kertaa järjestettävän World Padel Tour – osakilpailun naisten pääsarjan villit kortit on jaettu Martina Minetille, Saana Saarteiselle ja Ella Sillanpäälle. Suomalaissilmin odotuksia nostaa entisestään asetelma, jossa kolmikko pääsee haastamaan maailmantähdet kotikonnuillaan. Niin Minetti (Padel Tampere) kuin Saarteinen ja Sillanpääkin (Padel West) edustavat tamperelaisseuroja, joten naisten pääsarjan ensimmäinen kierros on taatusti täynnä tunnetta ja tunnelmaa.

Kuva: Finland Padel Open

Pitkään Suomen kenttiä peliparinsa Ella Sillanpään kanssa hallinnut Saana Saarteinen, 30, on valmis haasteeseen: ”On tietysti ainutlaatuinen mahdollisuus päästä haastamaan maailman kärkeä kotikaupungissa järjestettävässä WPT-turnauksessa. Onhan haaste todella kova, mutta tuumaakaan ei tietysti anneta periksi, vaan joka pisteestä lähdetään taistelemaan!” 

Vuoden 2023 kilpailukausi on ollut Saarteiselle ja Sillanpäälle aiemmista poikkeava, sillä Sillanpään perheeseen syntyi esikoinen huhtikuussa. Paluu kisakentille on ollut kuitenkin lähes hämmästyttävä; Finnish Padel Tour -finaalipaikka toukokuussa ja neljäs suomenmestaruus tilille heinäkuussa. Pelivire WPT-turnauksen alla onkin mainio: ”Olemme päässeet harjoittelemaan Saanan kanssa hyvin ja tasapainoisesti jo useamman kuukauden ajan. Myös kisakentillä peli on kulkenut, joten olemme valmiita näyttämään parastamme. Mahtavaa päästä haastamaan maailman huippuja! ” Sillanpää, 29, iloitsee. 

Kuten aiemmin miesten ykköspelaajan Max Sjövallin valinnan kohdalla, myös Saana Saarteisen ja Ella Sillanpään kohdalla villin kortin myöntäminen on turnauksen kilpailunjohdolle helppo päätös: ”Saarteinen ja Sillanpää ovat jo vuosia esiintyneet erittäin vakuuttavasti ja kun Suomesta ei vastustajaa ole löytynyt, ovat kansainväliset ottelut luonnollinen seuraava askel. Eipä asetelma tästä juuri hienommaksi mene, kun tamperelaislähtöiset suomenmestarit haastavat maailmantähdet kotiyleisön edessä.” Marko Kuusisto Finland Padel Openin kilpailunjohdosta hehkuttaa. 

”Martina Minetin kohdalla tarina on hieman eri tyylinen, sillä varsinaista aktiivista lajiharjoittelua padelissa on takana vähemmän kuin muilla huippupelaajilla. Vahva mailapelitausta ja luontainen lahjakkuus ovat kuitenkin vieneet hänet lyhyessä ajassa Suomen kärkipelaajien joukkoon, ja potentiaali tulevaan on todella suuri.” Kuusisto jatkaa. 

Martina Minetti, 22, on vajaan kolmen viikon päästä odottavasta haasteesta luonnollisesti innoissaan: ”Onhan tämä mieletön mahdollisuus. Uusi areena, kotiyleisö, maailman kärkipelaajat vastassa ja pääsen vielä pelaamaan espanjalaisen huipputalentin, Lucía Pérez Parran kanssa. Ennakkoluulottomasti lähdemme hakemaan paikkaa toiselta kierrokselta.” Minetti tunnelmoi. 

Huomionarvoista historiallisessa Finland Padel Open -turnauksessa on myös yli 200 000 euron palkintopotti, ja sen jakautuminen tasavertaisesti miesten ja naisten sarjojen kesken. Naisten pääsarja käynnistyy keskiviikkona 30.8.2023.

World Padel Tour (WPT) on maailman suurin ja seuratuin padelturnauskiertue. Kausi 2023 on Tourin historian kansainvälisin, sillä WPT kiertää vuoden aikana kaikkiaan 14:ssä eri maassa, järjestäen yhteensä 27 turnausta. Uudella PadelOne Arenalla Tampereen ja Nokian rajalla 26.08. – 03.09.2023 järjestettävä Finland Padel Open on ensimmäinen koskaan Suomessa järjestetty virallinen WPT-osakilpailu. Yhdeksänpäiväisen turnauksen aikana PadelOne Arenalla tullaan näkemään yli 200 maailman parasta pelaajaa. 

Lipunmyynti historialliseen turnaukseen on käynnissä osoitteessa: Finland Padel Open 2023 Tickets & Event Dates | Ticketmaster Finland 

Lisätietoja: 

Kilpailunjohtaja – Finland Padel Open 

Marko Kuusisto 

[email protected]

+358 40 555 5413