World Padel Tour sekä Premier Padel yhdistyvät vuodesta 2024 lähtien yhdeksi globaaliksi padelkiertueeksi

Julkaistu Kategoria(t): Ajankohtaista kentältä, Uutiset, World Padel Tour

4.9.2023

Nyt se on virallista – Qatar Sports Investments (QSI) ja Damm ovat päässeet historialliseen sopimukseen, jonka tuloksena Premier Padel ja WPT yhdistyvät vuodesta 2024 alkaen. Padelmaailman seuratuimman tapahtuman yli kymmenen vuoden taival tulee sellaisenaan toistaiseksi päätökseen. Vuosi 2023 pelataan kuitenkin suunnitellusti loppuun kahden eri kiertueen voimin.

Kuva: Jonas Tana / Finpadel

Premier Padelia hallitseva Qatar Sports Investments (QSI) sekä World Padel Tourin taustaorganisaatio Damm ovat päässeet historialliseen sopimukseen WPT:n ostamisesta QSI:lle. Tämän sopimuksen myötä aikaisemmin kaksi erillistä kiertuetta sulautuvat nyt yhdeksi globaaliksi ammattilaispadel-kiertueeksi säilyttäen nimen Premier Padel. Tätä kokonaisuutta tulee hallitsemaan Kansainvälinen Padelliitto, International Padel Federation (FIP).

Kahden padelkiertueen yhdistyminen on kuukausia kestäneiden osapuolten välisten neuvottelujen lopputulos ja sen myötä QSI ostaa WPT:n liiketoimintaomaisuuden. Lisäksi sopimuksessa ratkaistaan myös osapuolten väliset keskeneräiset riidat, jotka koskevat QSI:tä sekä FIP:tä. Osapuolten väliset erimielisyydet ovat lähinnä koskeneet molemmilla kierroksilla kilpailevien ammattilaipelaajien osallistumista kumpaankin kiertueeseen samanaikaisesti.

Yhdistyminen ei kuitenkaan vaikuta vielä käynissä olevaan padelkauteen, sillä jäljellä olevan kalenterivuoden 2023 aikana käynnissä olevat WPT- ja Premier Padel -kiertueet pelataan suunnitellusti loppuun. Vuodesta 2024 alkaen taas seuraavan kalenterivuoden kilpailut yhdistyvät ja muodostavat täten yhden maailmanlaajuisen Premier Padel -kiertueen FIP:n alaisuudessa.

Kymmenen vuotta World Padel Touria

Tänä vuonna 10-vuotisjuhliaan viettävä World Padel Tour on perustettu vuonna 2013 ja se on toiminut yhtenä kansainvälisen urheilun laajimpana kiertueena. World Padel Tourilla on ollut yli 26 miesten ja naisten turnausta 14 eri maassa, 17 maailmanlaajuista sponsoria, televisiolähetysoikeudet yli 150 maassa ja vaikuttava, lähes 4 miljoonan seuraajan joukko sosiaalisessa median eri kanavissa.

Premier Padel on virallinen FIP:n hallitsema ja PPA:n sekä International Padel Players Associationin (IPPA) tukema padelkiertue, joka lanseerattiin vasta vuonna 2022. Ensimmäisenä vuonna siitä on tullut yksi nopeimmin kasvavista kiertueista kansainvälisessä urheilussa. Yli 500 pelaajaa eri puolilta maailmaa kilpaili Premier Padel -turnauksissa sen ensimmäisenä vuotena. Turnauspaikat olivat urheiluhistorian ikonisimpia paikoja, kuten esimerkiksi Stade Roland-Garros Pariisissa. Premier Padel on tehnyt monivuotiset lähetyssopimukset, jotka kattavat yli 180 maata ja heidän tavoittavuus on yli 150 miljoonaa kotitaloutta. Premier Padel -kausi 2022 keräsi YouTubessa peräti 22,7 miljoonaa katselukertaa. Lisäksi yli 110 ammattinaispelaajaa liittyi Premier Padeliin kuluneen vuoden maaliskuussa.

Nasser Al-Khelaïfi, Qatar Sports Investmentsin ja Premier Padelin puheenjohtaja, on innoissaan uudesta luvusta kansainvälisessä padelissa:

-Tämä on historiallinen hetki padelille, sillä kaksi johtavaa ammattilaispadelorganisaatiota yhdistyvät lopulta yhdeksi globaaliksi kokonaisuudeksi, Premier Padeliksi, ensi vuodesta alkaen. Globaalisti nopeimmin kasvavana urheilulajina QSI on ylpeä voidessaan olla padelin ammattimaisen kehityksen ytimessä kaikkialla maailmassa. Asetamme pelaajat aina tavoitteemme keskipisteeseen kasvattaen lajia kaikkialla ja siksi olemme erittäin innoissamme tästä uudesta luvusta kansainvälisessä huippupadelissa.

Dammin pääjohtaja Demetrio Carceller Arce on niin ikään tyytyväinen päättyneisiin sopimusneuvotteluihin sekä uuden aikakauden alkuun:

-World Padel Tour on nyt aloittamassa uutta vaihetta, jota johtaa QSI. Tämä nopeuttaa kiertueen kansainvälistä kasvua ja Damm on ylpeä saadessaan olla mukana padelin ammattimaisessa kehittämisessä. World Padel Tourilla on laaja yli 4 miljoonaa seuraajan fanijoukko ja tämä on auttanut padelia nousemaan maailman nopeimmin kasvavaksi urheilulajiksi viime vuosina. Vaikutukset ovat olleet erittäin myönteisiä koko padelkulttuurissa.

Kansainvälisen Padelliiton puheenjohtaja Luigi Carraro puolestaan jakaa vuolaat kiitoksensa World Padel Tourin tekemälle työlle lähes vuosikymmenen ajalta:

-Padelin maailmanlaajuisena hallintoelimenä olemme iloisia nähdessämme kahden upean kiertueen yhdistävän yhdeksi fantastiseksi maailmanlaajuiseksi kokonaisuudeksi. Kansainvälinen Padelliitto kiittää Dammia suuresta panoksesta padelin eteen World Padel Tourin lähes kymmenen vuoden työn myötä. Odotamme nyt innolla seuraavaa upeaa ammattilaispadelin kehitys- ja kasvuvaihetta Premier Padelin johdolla. Tämä tulee hyödyttämään koko maailmanlaajuista padelyhteisöä mukaan lukien kansalliset liitot sekä pelaajat että seuraava sukupolvi.

Monelle huippupadelia seuraavalle tuttu World Padel Tour tulee sellaisenaan päätökseensä tämän vuoden joulukuussa pelattavan Barcelona Masters -turnauksen myötä. Vuonna 2024 alkavasta uudesta, maailmanlaajuisesta Premier Padel -kiertueesta tulee padelin johtava kiertue ja yksi jännittävimmistä kokonaisuuksista kansainvälisessä urheilussa. Tarkemmat tiedot kiertueesta sekä sen yksityiskohdista ilmoitetaan myöhempänä ajankohtana.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Kansainvälinen Padelliitto.