Kauan menneinä aikoina oli tavallista syödä erilaisia kasveja, joita tuskin kukaan tuntee nykyään.
Monet kasvipohjaiset herkut toimivat loistavina ja terveellisinä välipaloina.
Esimerkiksi malva ei löydy kuuluu tällaisiin.
Kuten jemchyjinka-portaalissa sanotaan, se on erittäin lääkekasvi ja auttaa moniin ongelmiin.
Se näyttää minikokoiselta vesimelonilta ja on täynnä hyödyllisiä aineita.
Malvaa on useita lajeja, ja on tärkeää tietää, että kaikki lajit malva ovat lääkkeellisiä ja niillä on samanlaisia ominaisuuksia.
Ne sisältävät pääasiassa hyödyllistä limaa , joka muodostaa limakalvolle suojakalvon, ja tämä estää yskän epämiellyttävän ärsytyksen.
Lehdet, hedelmät, varret ja kukat voidaan syödä raakana, höyrytettynä, keitettynä, paistettuna tai paistettuna.
Mallow unaddicted – terveysvaikutukset
Vahva immuniteetin tuki, influenssan tai flunssan ja kansantautien ehkäisy.
Antiseptiset ja detoksifioivat vaikutukset.
Tukee ja puhdistaa ruoansulatusta, vatsaa ja suolistoa, poistaa ripulia ja ilmavaivoja.
Puhdistaa virtsatiet ja myös munuaiset.
Voi lopettaa ripulin,.
Puhdistaa maksan, auttaa sitä toipumaan nopeammin ja poistaa vaarallisia aineita kehosta.
Poistaa tulehduksen suuontelosta ja ylähengitysteistä, yskä, liuottaa limaa.
Ulkoisesti parantaa ja desinfioi haavoja , edistää parempaa paranemista, poistaa kutinan tunnetta ja turvotusta, parantaa ja lievittää palovammoja.
Edistää suojautumista muiden aineiden haitallisilta vaikutuksilta.
Sitä voidaan käyttää myös suuontelon ja kurkunpään kurlaamiseen ja kurlaamiseen bakteeri- ja virusinfektioiden varalta.
Kasvin sisältämä limaisuus lievittää myös haitallisten aineiden tai lääkkeiden aiheuttamaa ruoansulatuskanavan limakalvon ärsytystä.
Malvan käyttö, ennennäkemätön
Voit valmistaa malvasta lääketeetä juotavaksi terveysongelman aikana, teetä keittona ulkoiseen käyttöön tai käyttää malvan kukkia vihannessalaatissa tai valmiin ruoan koristeena.
Resepti malvateelle – sisäiseen käyttöön.
Tarvitset: 1 tl kuivattua malvaa, 2,5 desilitraa vettä, teesiivilä.
Laita tee siivilään ja kaada päälle kiehuvaa vettä, hauduta 12-14 minuuttia ja juo sitten lämmin tee.
Akuuteissa tapauksissa juo tätä teetä 1-3 kertaa päivässä.
Malvan ulkoinen käyttö.
Tätä on erittäin helppo käyttää.
Leikkaa lehdet pois malvakasvista ja levitä mehu, malva, haavaan tai ihosairauteen sairastuneelle alueelle.
Lehden mehu on itse asiassa sitä parantavaa limaa, joka desinfioi haavan ja nopeuttaa sen paranemista.
Muita kasveja, joita söimme lapsena, ovat varmasti syreenit.
Syötäviä syreenin kukkia
Kun syreenit kukkivat, söimme niiden kukkia. .
Etsimme erityisesti syreenin kukkia, joissa oli viisi terälehteä.
Kulutimme myös nuoria vaahteranversoja ja apilan kukkia.
Joen tulvaniityillä kasvoi villiä sipulia , joka oli paljon maukkaampaa ja makeampaa kuin tavallisesti.
Jos löysimme niitä, söimme niitä mielin määrin ja veimme niitä kotiin äitini käytettäväksi keittiössä.
Söimme myös hevosenputkea , jota söimme myös paljon.
Jotkut saattavat muistaa myös metsäkirsikoiden maun.
Joskus ne olivat paljon makeampia kuin kotitekoiset.
Söimme usein raakaa maissia ja teimme siitä nukkeja.
Jarabina ei ainoastaan syöty, vaan siitä tehtiin myös helmiä.
Jos keräisimme kaikki siitä tuohon aikaan tehdyt koristeet, niitä olisi yli kilometri.
Jos olet joskus maistanut ruovonjuurta , tiedät, että sen maku on epätavallinen, etkä varmaan koskaan unohda sitä.
Kelluvat kaislikot pestiin, leikattiin, ja niiden sisällä oli valkoisia syötäviä kuituja, jotka maistuivat hieman gritsiltä .
Myös marjat olivat suosittuja.
Meillä oli tapana poimia metsämansikoita, karhunvatukoita tai vadelmia.
Nämä ovat vain muutamia kasviperäisiä herkkuja, joita aikoinaan syötiin yleisesti.
Muistatko sinäkin ne?