Sjövallilla uusi ruotsalainen pari, Saarteinen & Sillanpää puolustavat Suomen mestaruutta – CUPRA Finnish Padel Tour 2022 käynnistyy

Julkaistu Kategoria(t): Ajankohtaista kentältä, Padelliitto, Uutiset Ei kommentteja artikkeliin Sjövallilla uusi ruotsalainen pari, Saarteinen & Sillanpää puolustavat Suomen mestaruutta – CUPRA Finnish Padel Tour 2022 käynnistyy

12.2.2022

Suomen Padelliiton alainen ja pääyhteistyökumppani CUPRA nimeä kantava Finnish Padel Tour käynnistyy tänä viikonloppuna Espoosta. Kilpailuja on kauden aikana yhteensä kymmenen ja Suomen mestaruudet ratkaistaan Tampereella maaliskuun puolessa välissä. Tourilla nähdään jälleen monia yleisölle tuttuja kasvoja, jotka lähtevät hakemaan menestystä pelikaudelle 2022.

Kuvassa (vas) Ella Sillanpää, Max Sjövall, Joni Luolamaa ja Saana Saarteinen
Kuva: Jonas Tana / Finpadel & Suomen Padelliitto

Yksi kauden näkyvimmistä suomalaisista padelkiertueista starttaa tänään Espoon Padel Housesta. Isoja muutoksia viime kauteen nähden kokenut Finnish Padel Tour tarjoaa Suomen kärkipelaajille näytönpaikkoja kerätä Padelliiton alaisia rankingpisteitä. Tänä viikonloppuna pelattava FTP #2 -kisa on järjestyksessään kauden toinen, koska ensimmäiseksi kisaksi kaavailtu tammikuun osakilpailu jouduttiin siirtämään myöhempään ajankohtaan rajoitustoimien vuoksi.

Finnish Padel Tour kerää yhteen kaikki Suomen huippupelaajat niin miehissä kuin naisissakin. Tänä vuonna mukana on myös ulkomaalaisia huippupelaajia. Naisten puolella huomio kiinnittyy kiistatta Suomen ykköspariin, tamperelaisiin Ella Sillanpäähän & Saana Saarteiseen (Padel West). Miesten puolella käydään tasaista vääntöä maajoukkuepelaajien kesken. Sieltä esiin nousevat ainakin Joni Luolamaa (Padel Park), Max Sjövall (Padel House), Henrik Sillanpää & Tuomas Manner (Padel West) sekä Pyry Hyrkkönen & Saska Huttunen (Padel Tampere).

Viime kaudella Suomen mestaruuden itselleen pokanneet ja muutenkin naisten padelkenttää viime aikoina hallinneet Ella Sillanpää & Saana Saarteinen lähtevät hyvillä mielin kohti kauden FPT-avauskilpailua.

-Hyvät fiilikset turnauksesta. Viimeiset pari viikkoa meillä on kulkenut hyvin treenipeleissä, joten kiva päästä näkemään saammeko pidettyä saman tason nyt myös kisoissa. On kuitenkin vaikea sanoa ketkä ovat pahimmat haastajat tällä kaudella. Viime kisoista on pitkä aika, joten moni on varmasti treenannut ja kehittynyt sitten viime kohtaamisemme.

Sillanpään ja Saarteisen tavoitteena on saada tulevalla kaudella entistäkin kovempia pelejä alle. Padel Westin kaksikko on voittanut Suomessa pelatessaan jo lähes kaiken, joten seuraavaksi on tarkoituksena osallistua myös miesten kilpailuihin.

-Tällä kaudella tavoitteenamme on pelata kansallisella tasolla paljon myös miesten kisoja sekä saada sieltä hyviä ja tiukkoja pelejä. Tavoitteenamme on myös voittaa naisissa Suomen mestaruus ja puolustaa paikkaamme naisten ykkösparina.

Vuosi 2022 tulee olemaan suomalaiselle padelille historiallinen, sillä kansainvälisiä kilpailuja tullaan näkemään Suomessa enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Kesä-heinäkuussa Tampereella pelattava World Padel Tourin osakilpailu avaa mahdollisuuksia myös suomalaisille pareille pelata täysin uudessa ympäristössä.

-Lähdemme testaamaan myös WPT-tasoa ja pelaamme mahdolliset EM- sekä MM-kilpailut, mikäli se on mahdollista.

Ella Sillanpää (vas) ja Saana Saarteinen edustavat Nokialaista Padel Westiä.
Kuva: Jonas Tana / Finpadel

Miesten puolella yksi kiinnostavista nimistä on moninkertainen Suomen mestari ja Suomen parhaan padelpelaajanakin tunnettu Max Sjövall. Alkukauden Espanjan maaperällä viimeistelyharjoittelua toteuttanut Sjövall lähtee odottavaisin mielin kauden ensimmäiseen Finnish Padel Tourin koitokseen. Uuden ruotsalaispari Axel Holmin kanssa käynnistetty yhteistyö tuntuu alkaneen hyvin, joten Sjövallin odotetaan kamppailevan FPT:n voitosta myös tänä vuonna.

-Ihan mahtavaa päästä vihdoin aloittamaan kisakausi ja vielä omalla kotikentällä. Parikseni sain ruotsalaisen Axel Holmin (Ruotsin ranking 25.), jonka kanssa en ole vielä pelannut kisoissa. Kahden treenin perusteella yhteistyömme kentällä tuntuu sujuvan ihan hyvin ja odotankin innolla viikonlopun pelejä.

Uuden kauden kynnyksellä Sjövall pitää Suomen rankingin piikkipaikkaa hallussaan 4900 rankingpisteellä. Aivan hänen kannoillaan on Sjövallin entinen pelipari, Padel Housea edustava Juuso Tapanainen. Kärjen tuntumassa ja top 10 joukossa ovat myös Saska Huttunen & Pyry Hyrkkönen, Joni Luolamaa sekä Tuomas Manner & Henrik Sillanpää.

Kuva: Jonas Tana/ Finpadel

Tulevan kauden ja koko Suomen virallista ranking-järjestelmää pidetään yllä Rankedin-palvelussa, josta voi käydä seuraamassa päivittyvää tilannetta. IS-TV sekä Ruutu välittävät CUPRA Finnish Padel Tourin osakilpailuja suorina lähetyksinä sekä tallenteina.

Tarkempia tietoja FTP:n etenemisestä sekä aikatauluista voi katsoa TÄÄLTÄ.

Kirjoita kommentti