Saturday Night Battle – otteluraportti

Julkaistu Kategoria(t): Ajankohtaista kentältä, Uutiset Ei kommentteja artikkeliin Saturday Night Battle – otteluraportti

Manuel Fernandez / Saska Huttunen vs Mikko Hermans / Max Sjövall

20.4.2021

Suomalaiselle padelille täysin uudenlaista näkyvyyttä; rahapalkintoa voitosta ja live-kuvaa ottelusta suoraan yleisön kotisohville. Keväinen lauantai-ilta Padel Tampereen Lielahden uudenkarheassa padelihallissa ei varmasti jättänyt ketään suomalaista padelia seuraavaa henkilöä kylmäksi. Panoksena ottelussa oli 1 000€ rahapotti voittajaparille. Saturday Night Battle osa III oli varmasti se kaikista odotetuin kohtaaminen, sillä Padel Tampereen oma pari Manuel Fernandez & Saska Huttunen kohtasivat kiistatta Suomen ykkösnimi Max Sjövallin (PadelHouse) parinaan ikoninen ja kokenut Mikko Hermans (Padel or Die). Kaksi aikaisempaa Saturday Night Battle osaa olivat olleet parin Fernandez & Huttunen hallinnointia, joten kotikentän puolustamista kynsin ja hampain oli teemana myös viime lauantain jännitysnäytelmässä. 

Ottelun lähtökohdat paperilla olivat siis herkulliset. World Padel Touriakin useaan otteeseen nähnyt ja erinomaiseksi puolustajaksi kutsuttu Manuel Fernandez esitteli pelin aikana huimia suorituksia eikä “helppoja” virheitä juurikaan nähty. B-ruutua pelaava Saska Huttunen puolestaan todisteli ennakkohuhut toteen, kun hän onnistui lyömään lähes takarajan tuntumasta useita smash-lyöntejään ulos kentältä. Vastapuolella A-ruutua pelaavaa Mikko Hermansia ei turhaan ole huhuttu yhdeksi parhaiten liikkuvista padelpelaajista, sillä hän hallitsi kenttää hienosti liikkeellään. Haastajaparin B-ruudun Max Sjövall “The Golden Wrist” omaa huiman taidon ja valikoiman erilaisia lyöntejä, joita nähtiin lauantai-illan padelhuumassa kiitettävä määrä. 

Ottelun alku asetti tahdit ja näytti suunnan sille, että tänään nähdään taatusti tasokas, kiihkeä ja ennen kaikkea viihdyttävä padel-ottelu suoraan maamme terävimmästä kärjestä. Ensimmäistä erää hallitsi pari Fernandez & Huttunen, jotka mursivat kertaalleen Hermansin & Sjövallin syötön ja siirtyivät peleissä jo 4-1 johtoon. Hermans & Sjövall onnistuivat myös kertaalleen murtamaan vastustajansa syötön ja kaventamaan tilanteen hetkellisesti 4-2. Muita murtoja ei enää sen jälkeen nähty, joten ensimmäisen erän loppuluvuiksi kirjattiin 6-3 parin Fernandez & Huttunen hyväksi.

Toiseen erään tuli sisuuntunut haastajapari. Erän alku sujui tasaisesti molempien parien pitäen omat syöttönsä, mutta 2-1 -tilanteessa ja Fernandezin syöttäessä Hermans & Sjövall onnistuivat murtamaan pisteen itselleen ja siirtyvän 3-1 johtoon. Ottelun momentum oli hetkellisesti kääntynyt Hermansin ja Sjövallin eduksi. Äänekkäät tsemppaushuudot voitettujen pallojen jälkeen kaikuivat pitkin Lielahden padelhallia, kun voitetut pisteet pitkien pallorallien jälkeen vapauttivat jännitystä verkon molemmin puolin. Loppuerä sujui molempien parien osalta jälleen tarkasti omat syöttönsä pitäen, vaikkakin välillä nähtiin mitä huimimpia suorituksia häkin ulkopuolelta tapahtuvien lyöntien osalta. Erän loppuluvut jälleen 6-3, mutta tällä kertaa parin Hermans & Sjövall eduksi.

Kolmas ja ratkaiseva erä alkoi jälleen tasaisesti ensimmäisen kahden pelin osalta ennen, kun Hermans & Sjövall onnistuivat murtamaan Fernandezin syötön ja siirtymään erässä 2-1 johtoon. Erän loppupuolella parin Hermans & Sjövall johto oli jo vakuuttavan tuntuinen tilanteen ollessa 4-2 heidän edukseen, mutta niin vain Fernandez & Huttunen kaksikko onnistui pitämään oman syöttönsä sekä murtamaan tärkeään paikkaan Hermansin syötön ja tasoittamaan tilanteeksi 4-4. Ottelun momentum oli jälleen kääntynyt parin Fernandez & Huttunen hyväksi ja he onnistuivat vielä pitämään heti oman syöttönsä tiukkojen vaiheiden päätteeksi ja siirtymään 5-4 johtoon. Tästä eteenpäin selkä seinää vasten pelanneet Hermans & Sjövall taistelivat kunniakkaasti loppuun asti Sjövallin yrittäessä pitää oma syöttönsä. Pari johtikin 10. peliä jo 30-0, kunnes Huttunen & Fernandez kapusivat pian tasoihin ja ohi johtaen ensimmäisen ottelupallon kohdalla 30-40. Sjövall epäonnistui palauttamaan Fernandezin lob-lyönnin läheltä takalasia verkkoon ja näin pääsivät Huttunen ja Fernandez juhlimaan puhdasta voittosaldoaan Saturday Night Padelin osalta silmin nähden vapautuneesti. 

Loppuluvut Lielahden taistelun jälkeen kirjattiin siis parin Fernandez/Huttunen hyväksi 2-1 (6-3, 3-6, 6-4) ja näin ollen he poistuivat kentältä puhtaan 3-0 voittosaldon kanssa sekä yhteensä 1000€ rikkaampina. Saturday Night Battlen kolme osaa tarjoilivat maamme laadukkainta padelia useampana eri viikonloppuna ja ne onnistuttiin välittämään padelkansan olohuoneisiin lajin näkyvyyden kasvattamista silmällä pitäen. 

Finpadel haluaa kiittää Padel Tamperetta sujuvasta yhteistyöstä sekä kaikkia Saturday Night Battlen pelaajia onnistuneista tapahtumista näinä haastavina aikoina. Kiitokset myös Mikko Laitinen sekä Eemeli Jokinen asiantuntevasta selostuksesta sekä pelin analysoinnista. Kiitos myös otteluiden ennakkostudion isännille, Antero Rossi sekä Keijo Kolmonen viihdyttävästä tavasta välittää padelin ilosanomaa padelkansan kotisohville. Lähes talkoovoimin toteutetut lähetykset sujuivat päällisin puolin kunniakkaasti ja saimme onneksi välitettyä ottelutapahtumat suurelle yleisölle haastavien rajoitusten ollessa voimassa lähes koko maassamme. Suomalainen padel on siis ottanut seuraavan askeleen kohti laajempaa näkyvyyttä, jotta yhä useampi lajista kiinnostunut voisi nauttia jatkossakin huippuhetkistä padelin parissa. Finpadel haluaa aidosti tukea lajin kehitystä ja kasvua tuomalla toivotun tavan lajin seuraamiselle, myös poikkeusaikoina. Haluamme jatkossakin kehittää tuotantomme sisältöä, jotta pystymme entistä laadukkaampien lähetysten välittämiseen. Tavoitteenamme on, että pystymme tarjoamaan elämyksiä niin lajista kiinnostuneille kuin niille, jotka eivät vielä padelia niin ikään seuraa. 

Finpadel toivottaa kaikille aurinkoista loppukevättä ja mukavia hetkiä padelin parissa!

[email protected]

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.