Padelisti Tutuksi – Veera Knuuti

Julkaistu Kategoria(t): Padelisti Tutuksi, Tennis & Wellnes by Veera, Valmentajat Ei kommentteja artikkeliin Padelisti Tutuksi – Veera Knuuti

Tervetuloa Padelnet Blogin Padelisti Tutuksi -sarjan pariin. Tämän blogisarjan tarkoituksena on edistää ja tukea padelin kasvua sekä luoda entistä avoimempaa kulttuuria suomalaiseen padelyhteisöön. Tarkoituksenamme on, että lajissa mukana olevat henkilöt ja persoonat tulisivat suuremman yleisön tietouteen ja että he voivat omilla kokemuksillaan edistää ja innostaa muita padelisteja oppimaan lajista enemmän. 

Padelnetin Blogin Padelisti Tutuksi -sarjan esittelyvuorossa seuraavana on Lahdesta Helsinkiin aikoinaan muuttanut, 35-vuotias, urheilua rakastava Veera Knuuti. Tämä hymyilevä padelin ulkokenttien suomenmestari vuosimallia 2020 on tuttu näky useilla pääkaupunkiseudun padel- sekä tennishalleilla. Otimme Veeraan yhteyttä ja selvitimme hieman lisää, mikä padelissa oikein kiehtoo ja millaisena hän näkee padelin tulevaisuuden Suomessa. Lisäksi halusimme tietää, kenen kanssa Veera oikein haluaisi pelata parina.

Milloin olet aloittanut Padelin ja mikä sai sinut innostumaan lajista?

“Tennis on täyttänyt elämäni pienestä pitäen, mutta padel on tullut sen rinnalle tässä viime vuosien aikana yhä vahvemmin. Ensimmäisiä kertoja kokeilin padelia varmaan joskus vuonna 2016 ja se vei heti mukanaan. Padelissa kiehtoi heti alusta alkaen mukava sosiaalinen ilmapiiri, taktiikka ja tietenkin, kun rakastaa mailapelejä, niin siihen oli helppo hurahtaa.”

Lyhyt yhteenveto urastasi tähän asti.

“Kisoja olen pelannut vaihtelevasti joitakin vuosia ja ehdottomia kohokohtia on tietenkin kolmet voitetut SM-kisat. Hienoa ja ikimuistoista on tietenkin ollut myös Suomen maajoukkueessa pelaaminen ja reissut MM-kisoihin Belgiaan ja Paraguayhin vuonna 2018. Ne ovat olleet upeita ja opettavaisia kokemuksia.”

Kenen kanssa haluaisit päästä pelaamaan parina?

“Naispelaajista varmaan sanoisin Alejandra Salazar A-ruudussa ja pääsisin pelaamaan B:tä! Miehistä nappaisin parikseni Juan Lebronin. :D”

Lempi muistosi padelin parista?

“Varmasti hienoin ja eksoottisin kokemus oli ehdottomasti MM-kisat Paraguayssa tuolloin vuonna 2018. Siellä näki livenä lähes kaikki maailman Top -pelaajat ja pääsi itsekin pelaamaan kovia pelaajia vastaan. Toivottavasti pääsee vielä kokemaan joskus näitä hienoja reissuja lajin parissa.”

Lempi padellyöntisi?

“Täytyy sanoa, että kyllä se varmaan on se ”inside-out smash”!”

Millaisena näet padelin tilan Suomessa juuri nyt?

“Padel on kasvanut ihan hurjasti Suomessa viimeisten parin vuoden aikana. Kenttiä on tullut lisää niin pääkaupunkiseudulle kun muuallekin Suomeen todella paljon, mikä on tietenkin luonut mahdollisuuden pelata ja tuonut lisää harrastajia lajin pariin. Taso on noussut niin naisissa kuin miehissäkin ja tulee nousemaan vauhdilla. Vielä kun saadaan lisää junioreita mukaan lajiin, mikä on kuitenkin lajin tulevaisuus. Monet seurat ja hallit ovat todella panostaneet toimintaan mikä on ollut todella hienoa ja ihmiset ovat omistautuneet lajille täydestä sydämestä.”

Entä tulevaisuudessa?

“Hyvään suuntaan ollaan menossa ja mielenkiinnolla odotan mitä on tapahtuu vaikka kymmenen vuoden aikana. Varmasti sieltä tulee uusi sukupolvi nuoria, jotka aloittavat lajin puhtaalta pöydältä. Nyt suurin osa pelaajista on kuitenkin entisiä tennispelaajia tai muun lajin edustajia. Toivottavasti lajin suosio jatkaa kasvua ja liitto kasvattaa toimintaansa. Tässä lajissa on paljon potentiaalia ja palvelee suurta massaa myös hyvänä liikuntamuotona ja kuntolajina, mikä on kansanterveydellisesti tärkeä asia!!”

Terveisesi suomalaiselle Padelyhteisölle!

“Mukavaa kevättä kaikille! Pidetään kivaa kentällä ja toivottavasti mahdollisimman moni uusi harrastaja pääsee kokeilemaan padelia ja innostuu tästä huikeasta lajista! Nähdään halleilla!”

Kirjoita kommentti