Padelisti Tutuksi – Sofia Tapola

Julkaistu Kategoria(t): Padelisti Tutuksi Ei kommentteja artikkeliin Padelisti Tutuksi – Sofia Tapola

Tervetuloa FinPadel Blogin Padelisti Tutuksi -sarjan pariin.

Tämän blogisarjan tarkoituksena on edistää ja tukea padelin kasvua sekä luoda entistä avoimempaa kulttuuria suomalaiseen padelyhteisöön. Tarkoituksenamme on, että lajissa mukana olevat henkilöt ja persoonat tulisivat suuremman yleisön tietouteen ja että he voivat omilla kokemuksillaan edistää ja innostaa muita padelisteja oppimaan lajista enemmän.

FinPadel Blogin Padelisti Tutuksi -sarjan esittelyvuorossa on Espoossa asuva padelhullu Sofia Tapola. Lapsuudesta asti runsaasti urheilua harrastanut Sofia tiesi jo varhain lapsena haluavansa kouluttautua Personal Traineriksi. Kouluttautumisen lisäksi hän on harrastanut kilpauintia 17-vuotiaaksi saakka, jonka jälkeen fitnessurheilu vei aina kilpalavoille asti. Tämän jälkeen arjen on täyttänyt padel eikä Sofian arjessa aikaa tunnu jäävän oikein muille lajeille juuri lainkaan. Itse pelaamisen lisäksi Sofia keskittyy oheisharjoitteluun, kuten lenkkeilyyn, sali- sekä koordinaatioharjoitteluun. Halusimme selvittää hieman lisää, mikä on tämän pirteän ja säihkyvän persoonan tarina tulla padelistiksi ja mitkä ovat niitä hienoimpia muistoja lajin parista.

Milloin olet aloittanut Padelin ja mikä sai sinut innostumaan lajista?

“Ensimmäisen kerran olen testannut padelia muutama vuosi sitten, kun isäni vei pelaamaan. lskällä eli Mr Tapolalla on vahva mailapelitausta, joten häntä en varmaan ikinä tule voittamaan, mikä on tietysti ärsyttävää. Mr. Tapola tuleekin katsomaan melkein jokaisen pelini, jos ei vain itse ole kentällä omassa pelissään. Meidän perheessä kaikki pelaa padelia, siis minä, iskä ja äiti. Perhe Tapola viettääkin usein monta tuntia päivässä hallilla!  Padelissa aluksi varmasti innosti se, miten “helppo” oli päästä peliin mukaan aloittelijana, mutta huuh, miten paljon on vielä opittavaa!”

Mikä on mielestäsi parasta padelissa?

“Padelissa parasta on varmastikin tyypit kenen kanssa pelaa ja keihin kaikkiin olenkaan päässyt tutustumaan. Kotikentälläni Padel Housessa on maaginen yhteishenki! Kaikki moikkailee, katselee toisten pelejä ja kaikkia kannustetaan. Omien pelien jälkeen huomaa yhtäkkiä viettäneensä hallilla jo monta ylimääräistä tuntia katsellen huippujen pelejä ja spekulointia omista peleistä. On myös mageeta, kun pääsee pelaamaan kovia pelejä parhaiden kanssa ja pääsee juoksutettavaksi huomaten, miten paljon vielä pitää kehittyä ja treenata!”

“Parasta on myös kaikki peli-illat ja tapahtumat, mitä järkkäillään. On ollut skumppapadeleita, padelsynttäreitä, Padelmuijien Vierumäkileirejä – you name it we got it!”

Lyhyt yhteenveto urastasi tähän asti.

“Innostuin padelista niin, että melkeinpä alusta saakka olen käynyt valmennuksessa. Aluksi se oli vähän semmoista höntsäily puuhastelua, mutta nyt viimeisen vuoden olen kisaillut ja tosissaan käynyt koutsin kanssa treenaamassa. Lyhyessä ajassa on tullut vietettyä monta monta tuntia kentällä ja innostus sen kuin vain kasvaa kasvamistaan. On myös selvää, että padel on mun laji, jossa haluan kisata ja kehittyä superisti.”

Kenen kanssa haluaisit päästä pelaamaan parina?
“Ehdottomasti  Martita Ortega. Hän on minua 4 päivää vanhempi ja hän on myös Adidaksen pelaaja, joten minusta olisimme loisto pari ! Suomesta varmaankin Veera Knuuti, niin pistettäisiin mylly pyörimään oikein kunnolla.”

Lempi muistosi padelin parista?

“Lempimuistona on pakko tähän sanoa Adidaksen ambassadoriksi pääseminen!! Ehdottomasti magein juttu ikinä!! Toisena nousee mieleeni, kun kuvattiin Padel Housen sisääntuloon valtava mainospressu, missä sain olla mukana!”

“Tietenkin myös onnistumiset kisoissa.”

Lempi padellyöntisi?

“Lempi padellyönti on smässhi täysiä! Tosin vielä liian usein se päätyy verkkoon, mutta bestiä on, kun se lähtee – niin sillon se todellakin lähtee!!”

Millaisena näet padelin tilan Suomessa juuri nyt?

“Hirveessä nousussa! lnstagramin perusteella kaikki käy pelaamassa padelia, joka on huippua! Kenttiä pitää varata jo monta viikkoa eteenpäin, jos haluaa päästä pelaamaan.”

Entä tulevaisuudessa?

“Toivottavasti kisoja järjestettäisiin paljon. Tulisi paljon uusia pelaajia ja kisaajia. Padelhulluus on tuskin pitkään aikaan hiipumaan päin!”

Terveisesi suomalaiselle Padelyhteisölle!

“Vamos, vamos!! Moikataan kun tavataan!”

@s0ffe – Instagram

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.