Padelisti Tutuksi – Robi Ylänkö

Julkaistu Kategoria(t): Padelisti Tutuksi Ei kommentteja artikkeliin Padelisti Tutuksi – Robi Ylänkö

Tervetuloa FinPadel Blogin Padelisti Tutuksi -sarjan pariin. Tämän blogisarjan tarkoituksena on edistää ja tukea padelin kasvua sekä luoda entistä avoimempaa kulttuuria suomalaiseen padelyhteisöön. Tarkoituksenamme on, että lajissa mukana olevat henkilöt ja persoonat tulisivat suuremman yleisön tietouteen ja että he voivat omilla kokemuksillaan edistää ja innostaa muita padelisteja oppimaan lajista enemmän. 

FinPadel Blogin Padelisti Tutuksi -sarjan esittelyvuorossa padel- sekä fustravalmennuksia tekevä arjen sankari Robi Ylänkö. Espoon Padel Housessa valmennuksiaan pitävä, 26-vuotias, helsinkiläinen kilpailee myös säännöllisesti padelin parissa. Halusimme selvittää Robilta, mikä on hänen lempi muistonsa padelin parista sekä kenen kanssa hän oikein haluaisi päästä pelaamaan. 


Milloin olet aloittanut Padelin ja mikä sai sinut innostumaan lajista?

“Ensimmäisen kerran pelasin padelia syksyllä 2016. Se oli rakkautta ensi silmäyksellä, ja yhtäkkiä huomasin olevani viikottain padelkentällä. Vuonna 2017 osallistuin ensimmäisiin mixty-kisoihin ihmettelemään kilpapelaajien menoa.”

Mikä on mielestäsi parasta padelissa?

“Padelissa ehdottomasti parasta on kulmapallot ja lasien kautta tulevat tilanteet. Lajin monipuolisuus viehättää. Tietenkin kliseinen sosiaalisuus on myös listalla. Olen saanut padelin kautta monia uusia tuttuja niin peleihin kuin myös pelikentän ulkopuolelle.”

Lyhyt yhteenveto urastasi tähän asti.

“Kilpailuja olen kilpaillut enimmäkseen B-sarjassa. 3 kakkossijaa ja 1 kolmossija saldona. Turnausvoitot ovat toistaiseksi jääneet muille. Tulevaisuudessa olisi tarkoitus tähdätä A-sarjaan. Toistaiseksi A-sarjasta on kasassa vasta 2 tai 3 otteluvoittoa. Myös espanjassa on tullut muutamat 3. ja 4. kategorian kisat pelattua.”

Kenen kanssa haluaisit päästä pelaamaan parina?

“Juan Lebron. Kova poika höpöttelemään kentällä, niin pitäisi oikein läheltä päästä kuulemaan, että mitä se sekoilee. Kaveri näyttää myös siltä, että hän kaipaa vähän iskuvoimaa siihen vierelle.”

Lempi muistosi padelin parista?

“Muistoja padelkentiltä löytyy paljon ja niitä tulee kokoajan lisää. Toistaiseksi ykkösenä on kyllä ensimmäinen kunnon treenimatka Espanjaan avopuolison ja tuttavapariskunnan kanssa. Käytiin valmennuksessa varmaan 10 tuntia 1,5 viikon sisään sekä espanjalaisten turnauksissa pelaamassa. Siellä näki ensimmäisen kerran, että minkälainen on espanjalainen padelkulttuuri.”

Lempi padellyöntisi?

“Rystystoppari tai kaikenlainen kulmapallojen sekopäinen puolustus.”

Millaisena näet padelin tilan Suomessa juuri nyt?

“Padelbuumi käy hurjana ja sitä on kiva seurata. Kaukana ovat ne ajat, kun ihmiset naureskeli ja kysyivät, että mikä ihmeen Padel, etkö osaa pelata tennistä. Huomaa valmennuksissa ja ylipäätään hallilla ihmisten ja uusien pelaajien lisääntyvän määrän. Nautitaan nyt tilanteesta, koska joskus se voi olla erilainen. Toivottavasti kenttämäärä saadaan vastaamaan harrastajien kysyntää.”

Entä tulevaisuudessa?

“Kenttien lisääminen on toki isossa roolissa. Valmennus- ja junnutoiminta täytyy saada kasvamaan jotta uusia harrastajia saadaan sitäkin kautta ajettua sisään. Uskoisin että hyvä tästä tulee, kunhan kenttähinnoittelu pysyy aisoissa.”

Terveisesi suomalaiselle Padelyhteisölle!

”Pidetään kentällä hauskaa ja lajin tunnelma leppoisana. Moikataan kentillä, kun nähdään. Nauhat kireälle ja tsemppiä! Vamos!”

Kirjoita kommentti