Padelisti Tutuksi – Rasmus Niklas-Salminen

Julkaistu Kategoria(t): Padelisti Tutuksi Ei kommentteja artikkeliin Padelisti Tutuksi – Rasmus Niklas-Salminen

Tervetuloa FinPadel Blogin Padelisti Tutuksi -sarjan pariin. Tämän blogisarjan tarkoituksena on edistää ja tukea padelin kasvua sekä luoda entistä avoimempaa kulttuuria suomalaiseen padelyhteisöön. Tarkoituksenamme on, että lajissa mukana olevat henkilöt ja persoonat tulisivat suuremman yleisön tietouteen ja että he voivat omilla kokemuksillaan edistää ja innostaa muita padelisteja oppimaan lajista enemmän.  

FinPadel Blogin Padelisti Tutuksi -sarjassa esitellään tällä kertaa 28-vuotias, Nokialaista Padel247 edustava ja oman padelkaupan omistava Rasmus Niklas-Salminen. Hän on oikeakätinen ja pelaa yleisesti ottaen oikealla eli B-ruutua. Rasmuksella on takanaan mittava tennistausta ja mieheltä löytyy jopa ATP-pisteitäkin nelinpelistä.

Juniorivuosina Rasmus pärjäsi tenniksessä kansallisesti, mutta kansainvälisellä tasolla menestystä ei tullut toivotulla tavalla. Läpi juniorivuosien vaivanneet nilkat reistailivat useampaan otteeseen ja ensimmäinen leikkausoperaatio suoritettiin jo 15 vuoden iässä. Kolme vuotta myöhemmin Rasmuksen ollessaan 18-vuotias, päätti hän lopettaa tennisuransa Pajulahdessa. Seuraavana päivänä lopettamisensa jälkeen Rasmus aloittikin työt urheiluvälinekaupassa Intersport Koskikeskuksessa. 

Kymmenen vuotta vierähti Intersportissa ja nyt 28-vuotias Rasmus omistaa padelkaupan nimeltään Padel Online. Padel Onlinen myymälä sijaitsee Nokialla luonnollisesti Padel 247 hallin tiloissa. Myös verkkokauppa aukeaa lähitulevaisuudessa.

Milloin olet aloittanut padelin ja mikä sai sinut innostumaan lajista?

“Kun Tampereelle tuli Eetun (Rahkola) ja Hansin (Koivu) ansiosta ensimmäinen padelhalli, niin siitä noin puolisen vuotta myöhemmin pelasin lajia ensimmäisen kerran. Alkuun olin vähän skeptinen padelista, ehkä vähän jopa vähättelin lajia. Sillanpään Henrik sitten innostui padelista ja itsekkin aloin ajatella, että tämähän on aika jees.”

Lyhyt yhteenveto urastasi tähän asti

“Padel Housen Xmas Gamesin voitto on tällä hetkellä se uran isoin saavutus, vaikka korona rikkoikin paljon omaa kisapelaamista. Nyt kun kisoja alkaa olemaan taas ja paikat on saatu hyvään kuntoon, niin kisamotivaatio on kasvanut.”

Mikä on padelissa mielestäsi parasta?

“Yhteisöllisyys ja sosiaalisuus. Mahtavaa on myös se, että pääsee kiertämään vanhojen pelikavereiden kanssa kisoja, mitä teki lähes koko lapsuuden ja nuoruuden. Tällä iällä myöskään tappiot ei harmita niin paljon.”

 Lempi padellyönti?

“Smash ja vibora.”

Kenen kanssa haluaisit päästä pelaamaan parina?

“Nyt kun Oton (Meskanen) kanssa olen pelannut, niin se on ollut tosi siistiä. Se sähisee kentällä ja tuo minullekin tosi hyvää fiilistä ja energiaa omaan peliini. Mannerin Tuomaksen kanssa on ollut myös aina siisti pelata. Lisäksi haluaisin päästä Belan kanssa samalle kentälle, vaikkakaan samalle puolelle me emme mahdu. Karri sieltä Wilsonilta vois järjestää tämmösen keissin..?”

Tavoitteesi padelin osalta?

“Kehittyä mahdollisimman hyväksi padelpelaajaksi. Lisäksi haluan nauttia pelaamisesta, kisamatkoista ja ystävistä padelin osalta.”

Millaisena näet padelin tilan Suomessa juuri nyt?

“Tosi mielenkiintoisena, laji on isossa nosteessa. Hienoja halleja nousee ympäri Suomea ja päällimmäisenä tietenkin tämä Nokian Padel 247, missä itse toimin. Ruotsi toimii hyvänä suunnannäyttäjänä tässä asiassa.” 

Entä tulevaisuudessa?

“Kovaa vauhtia mennään eteenpäin. Vauhti tulee tasaantumaan jossain vaiheessa varmasti. Fasiliteetit alkavat kuitenkin olemaan niin hienot ympäri Suomea, ettei lajin hiipumista ainakaan tule tapahtumaan.”

Jos saisit valita jonkun lyönnin/ominaisuuden suomalaiselta padelistilta niin kenen se olisi?

“Sillanpään Henrikin letkeys ja rentous lyönneissä, eli Sillanpään kädet.”

Terveisesi suomalaiselle padelyhteisölle!

“Nautitaan padelista ja pidetään tää huippufiilis yllä.”

Kirjoita kommentti