Padelisti Tutuksi – Otto Meskanen

Published Categorized as Padelisti Tutuksi No Comments on Padelisti Tutuksi – Otto Meskanen


Tervetuloa FinPadel Blogin Padelisti Tutuksi -sarjan pariin. Tämän blogisarjan tarkoituksena on edistää ja tukea padelin kasvua sekä luoda entistä avoimempaa kulttuuria suomalaiseen padelyhteisöön. Tarkoituksenamme on, että lajissa mukana olevat henkilöt ja persoonat tulisivat suuremman yleisön tietouteen ja että he voivat omilla kokemuksillaan edistää ja innostaa muita padelisteja oppimaan lajista enemmän.  

FinPadel Blogin Padelisti Tutuksi -sarjassa esitellään tällä kertaa 21-vuotias ja Padel Tamperetta edustava pelaajavalmentaja Otto Meskanen.

Meskanen on oikeakätinen ja viihtyy A:ruudussa. Meskasen B:ruudussa pelaa yleensä toinen tamperelaisnuorukainen Joel Popov. Otolta löytyy myös mittava yli kymmenen vuoden tennistausta.

Milloin olet aloittanut padelin ja mikä sai sinut innostumaan lajista?

“Kolmisen vuotta sitten koskin ensimmäisiä kertoja padelmailaan Pirkkalassa Expressillä. Alkuun se oli läiskimistä ja hauskanpitoa ja niin sanottu padelkärpänen ei puraissut heti. Vajaan vuoden verran olin myös loukkaantuneena, niin sen jälkeen teki taas mieli kilpailla”.

 Lyhyt yhteenveto urastasi tähän asti

”Erittäin lyhyt yhteenveto saadaan kyllä aikaiseksi. Tämän vuoden pelannut ja kiertänyt Finnish Padel Touria ja nyt olin muutama viikko sitten EM-kisoissa mukana Bilbaossa Suomen maajoukkueessa. Pääosin FPT-kisoja ja Padel Tampereen kanssa liigaa.”

Mikä on padelissa mielestäsi parasta?

“Padelissa on hyvä porukka ja tämä on yhteisöllinen peli. Lyöntivaihtoehtoja ja niiden variaatioita on paljon, tykkään vähän kikkailla ja neppailla. Tenniksessä tykkäsin nelinpelistä, niin padeliin oli helppo hypätä mukaan.”

Lempi muistosi padelin parista?

“Kyllä se on toi Bilbaon EM-reissu. EM-joukkue pronssi jäi parin pisteen päähän ja oli kaiken kaikkiaan hieno reissu.”

EM-välierä näyttämö

Mitäs EM-kisoista jäi käteen?

“Sieltä tuli paljon hienoja kokemuksia ja tiukkoja otteluita. Oppi paljon ja näki miten muissa Euroopan maissa pelaajat toimii ja pelaa. Padelia pystyy pelaamaan niin monella eri tapaa niin vastustajien pelityylit vaihtelivat paljon, se vaati totuttelua ja mukautumista. Hieno oli myös nähdä se, että ei me jääty ihan jalkoihinkaan vaan pärjättiin hyvin.”

Lempi padellyönti? 

”Rystykoukkasu eli kahden käden rystybajada.”

Kenen kanssa haluaisit päästä pelaamaan parina?

”Kyllä mä Paquito Navarron voisin mun B-ruutuun ottaa.”

Millaisena näet padelin tilan Suomessa juuri nyt?

”Hyvänä ja positiivisena. Kehitystä tapahtuu ja tila näyttää tosi hyvältä.”

Entä tulevaisuudessa?

”Toivottavasti kasvu jatkuu ja padel vakiinnuttaa paikkansa isojen lajien joukossa.”

Jos saisit valita jonkun lyönnin/ominaisuuden suomalaiselta padelistilta itsellesi, niin mikä se olisi?

”Kyllä se olisi Saska Huttusen kicksmashi tai Luolamaan Jonin pomppu.”

Terveisesi suomalaiselle padelyhteisölle!

“Mennään kentälle nauttimaan ja kehittymään! Pidetään hyvää fiilistä yllä padelyhteisössä, joka laajenee kokoajan. Nähdään halleilla!”

Leave a comment

Your email address will not be published.