Padelisti Tutuksi- Mikko Rouvala

Julkaistu Kategoria(t): Padelisti Tutuksi Ei kommentteja artikkeliin Padelisti Tutuksi- Mikko Rouvala

Tervetuloa FinPadel Blogin Padelisti Tutuksi -sarjan pariin. Tämän blogisarjan tarkoituksena on edistää ja tukea padelin kasvua sekä luoda entistä avoimempaa kulttuuria suomalaiseen padelyhteisöön. Tarkoituksenamme on, että lajissa mukana olevat henkilöt ja persoonat tulisivat suuremman yleisön tietouteen ja että he voivat omilla kokemuksillaan edistää ja innostaa muita padelisteja oppimaan lajista enemmän.  

FinPadel Blogin Padelisti Tutuksi -sarjassa esitellään 23-vuotias helsinkiläinen pelaaja-valmentaja Padel Housen Mikko Rouvala.

Tämä kovakätinen A-ruudun vasuri on hyvin tuttu näky padel-kuin myös tennishalleilla. Löytyyhän Rouvalalta plakkarista SM-kultaa nelinpelistä tenniksen osalta. Haastattelussa selviää muunmuassa Rouvalan lempilyönti ja minkälaista padel on esimerkiksi Qatarin Dohassa.

Milloin olet aloittanut padelin ja mikä sai sinut innostumaan lajista?

“Neljä vuotta sitten kävin ensimmäisiä kertoja Kilon hallissa Padel Club Finlandilla. Se oli semmoista läiskimistä, mitä se vieläkin on. Sitten, kun Padel House rakennettiin 2019 marraskuussa, niin siitä lähtien padel on tullut arkipäiväiseksi, kohta pari vuotta”.

Lyhyt yhteenveto urastasi tähän asti.

“No lyhythän se vielä on. Pelaan liiton kisoja miehet A-SM ja Finnish Padel Touria, parina yleensä Eelis Pärssinen tai Roope kailaheimo. Korona on vienyt monet kisat pois”.

Mikä on padelissa mielestäsi parasta?

“Padelin ilmapiiri on kiva, kun tuut hallille täällä musat soi, kaikki moikkaa ja tänne on tosi helppo tulla. Tämä laji on vielä niin nuori suomessa, niin ei tiedä yhtään vielä mihin lähtee, lajin uutuus ja monipuolisuus kiehtoo”.

 Lempi padellyönti? 

“Kyllä kaikki verkkopelaaminen on vahvuus, smashit volleyt, jos verkolle pääsee niin tuntuu ominaiselta”.

Millaisena näet padelin tilan Suomessa juuri nyt?

“Iso buumi on menossa, halleja nousee jatkuvasti lisää ympäri suomee ja se on kiva huomata, että buumi ei koske vaan pääkaupunkiseutua, vaan ympäri suomea. Koko Suomen alueelle on tullut isoja halleja, kisoja aletaan järjestään eri kaupungeissa, niin tulee uusia vastustajia, mikä on mahtavaa”.

 Entä tulevaisuudessa?

“Kasvua. Mielenkiinnolla ja innolla odotan mitä Suomen tulevat junnu padelstarat saa aikaiseksi”.

Tavoitteesi padelin osalta

“Saavuttaa oma maximi, aika näyttää mikä on se kovin taso mitä pystyy saavuttamaan”.

Rouvala kävi pari viikkoa sitten Qatarissa ja Espanjassa lomailemassa ja tutustumassa maiden padel kulttuuriin. 

“Olin Qatarissa lomalla ja kävin tutustumassa paikalliseen padeliin, siellä oli suomalainen puolituttu, jonka kanssa käytiin katsomassa halleja ja padel toimijoita. Aikamoinen buumi sielläkin oli, uusia luksushalleja rakennetaan ympäri maata ja paikalliset pelasivat innokkaasti”! 

 “Sen jälkeen olin sitten Espanjassa seurajoukkueiden EM-kisoissa Roope Kailaheimon kanssa, oli kiva nähdä ja kokea ensimmäinen padel kisa ulkomailla. Näki, että miten siellä padelin tämän hetken keskiössä oikein pelataan. Pääsin itsekin pelaamaan kovia kavereita vastaan, jotka on kiertänyt jopa World Padel Touria, siitä sai hyvää kokemusta ja motivaatiota tuleviin koitoksiin”!

Qatarin luksuskenttiä

Terveisesi suomalaiselle padelyhteisölle!

“Treenatkaa kovaa ja olkaa avoimia kaikille peleille, pelatkaa mahdollisimman paljon erilaisia vastustajia vastaan! Kentälle ei kannata mennä kiukutteleen”.

Kirjoita kommentti