Padelisti Tutuksi – Juuso Tapanainen

Julkaistu Kategoria(t): Padelisti Tutuksi Ei kommentteja artikkeliin Padelisti Tutuksi – Juuso Tapanainen

Tervetuloa FinPadel Blogin Padelisti Tutuksi -sarjan pariin. Tämän blogisarjan tarkoituksena on edistää ja tukea padelin kasvua sekä luoda entistä avoimempaa kulttuuria suomalaiseen padelyhteisöön. Tarkoituksenamme on, että lajissa mukana olevat henkilöt ja persoonat tulisivat suuremman yleisön tietouteen ja että he voivat omilla kokemuksillaan edistää ja innostaa muita padelisteja oppimaan lajista enemmän. 

FinPadel Blogin Padelisti Tutuksi -sarjan esittelyvuorossa on seuraavana ”Puolen Suomen Padelisti”, eli tarkemmin sanottuna Juuso Tapanainen. Hän on 33-vuotias, oululaislähtöinen padelin aktiiviharrastaja, joka on muuttanut vuonna 2012 Helsinkiin töiden sekä opiskeluiden perässä. Juuso on koulutukseltaan Kauppatieteiden Maisteri ja on työskennellyt viimeiset viisi vuotta rahoitusalalla. Tämän lisäksi hän opiskelee Liikennelentäjäksi. Juuso on tuttu näky kotiseurassaan Espoon Padel Housessa ja hän pyrkiikin treenaamaan padelia niin monta kertaa viikossa kuin vain mahdollista. Pelityyliään hän kuvailee viattomaksi, mutta yllättävän ärsyttäväksi. 

Erikoisinta Juuson padeltaipaleella on se, että hän on myös luonut Suomen padelin ranking-järjestelmän, jonka ylläpitovastuu on yhteisen edun vuoksi siirretty nykyään eteenpäin. 

Oletko valmis vastaamaan Juuson haasteeseen – löytyy tekstin lopusta! 😉

Milloin olet aloittanut Padelin ja mikä sai sinut innostumaan lajista?

“Kokeilin padelia ensimmäisen kerran 2013, kun tenniskeskuksen yhteyteen nousi kaksi sisäkenttää. Pelaaminen oli alusta asti koukuttavaa, mutta ensimmäisinä vuosina tuli silti jostain syystä pelattua melko vähän ja epäsäännöllisesti.”

Mikä on mielestäsi parasta padelissa?

“Pelireissut ovat ihmisen parasta aikaa.”

Lyhyt yhteenveto urastasi tähän asti.

“Aktiivisempi pelaaminen alkoi vuonna 2016 ja sen jälkeen menestys on ollut vahvaa kansallisella tasolla (4xSM kulta ja lukuisia Finnish Padel Tourin osakilpailuvoittoja). Kisamenestystä on tullut myös ulkomailta lähinnä naapurimaan Swedish Padel Tourilla. Omiin esityksiin arvokisoissa olen myös ollut pääasiassa tyytyväinen.”

Kenen kanssa haluaisit päästä pelaamaan parina?

“Godo Diaz, jonka taktinen osaaminen ja kädet kompensoisivat hyvin omia puutteitani. Lisämausteena pippurinen rysty!”

Lempi muistosi padelin parista?

“Arvokisat ovat antaneet ylivoimaisesti eniten (2 x EM-kisat ja 2 x MM-karsinnat).”

Lempi padellyöntisi?

“Kova isku pienellä yläkierteellä aiheuttaa pelkoa vastustajassa kuin vastustajassa. Joku puhui joskus myös ”Suomen parhaasta bandesta” – ei puhu enää.”


Millaisena näet padelin tilan Suomessa juuri nyt?

“Tilanne näyttää tällä hetkellä kaikin puolin lupaavalta, koska kenttiä nousee kuin sieniä sateella. Nostan hattua kaikille yrittäjille, jotka mahdollistavat pelaamisen ja lajin kasvun! Lisäksi tieto ja ymmärrys itse pelistä ovat parantuneet valtavasti, vaikkakin tekemistä tällä osa-alueella riittää vielä pitkäksi aikaa.”

Entä tulevaisuudessa?

“Olemme samassa tilanteessa kuin Ruotsi oli n. 5 vuotta sitten. Heillä kasvu on jatkunut vahvana, mutta tämä on edellyttänyt systemaattista ja pitkäjänteistä työtä monilta eri tahoilta lajin ympärillä. Lisäksi naapurimaassa kaikkeen tämän tyyppiseen tahtoo aina löytyä enemmän pääomia ja resursseja. Suomessakin on valtavasti potentiaalia, joten uskon vahvasti lajin suosion kasvuun jatkossakin.”

Terveisesi suomalaiselle Padelyhteisölle!

“Haaste: Kuka saa videolle Suomen padelhistorian ensimmäisen Kalkkunan (Lyönti joka on kentässä, mutta pallo osuu maan jälkeen kolmesti ritilään. Vähintään kaksi eri ritilää vaaditaan)? Tätä on haettu vuosia ilman menestystä!”

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.