Padelisti Tutuksi – Joni Luolamaa

Julkaistu Kategoria(t): Padelisti Tutuksi, Valmentajat Ei kommentteja artikkeliin Padelisti Tutuksi – Joni Luolamaa

Milloin olet aloittanut Padelin ja mikä sai sinut innostumaan lajista?

“Ensimmäisen kerran koitin padelia kesällä 2017 mutta tuolloin sisäkenttiä Turussa ei ollut, joten pelailut jäi muutamaan kertaan. Kesällä 2018 innostuin enemmän ja aloin haalimaan kenttävuoroja itselle ja keräilin porukkaa pelailemaan vaikka väkisin. Padelista innostuin uutuudenviehätyksen vuoksi ja tuntui, että lajissa oli niin iso taitoelementti ja halusin oppia näitä taitoja. Lisäksi kärsin pitkään pahoista selkävaivoista, eikä minulle koripallon puolelta ikinä suotu reilua mahdollisuutta täyttää omaa potentiaaliani. Kesällä 2018 aloin selkäleikkauksen jälkeen kuitenkin olemaan fyysisesti paremmassa kunnossa ja padel tuli kuin tilauksesta ja täytti sisäisen urheilijan aukon, joka minussa sisällä palaa. Lisäbuustia intoon toi taustalla piilevä ajatus, että padel on vielä niin nuori laji, että jos tähän lykkää paukkuja niin tässä voi mahdollisesti suomen tasolla vielä pärjätä. Tavoitteellisuus ei ole mulle se tekemisen motivaattori kuitenkaan vaan oma tekeminen lähtee siitä, että tästä touhusta nauttii isolla sydämellä. Mä tykkään tehdä asioita niin hyvin kuin mä osaan ja katsotaan sitten mihin se riittää ilman sen kummoisempia paineita kisamenestyksestä. Toki nyt keskimäärin kivempi on voittaa… ;)”

Lyhyt yhteenveto urastasi tähän asti.

“2017 kesällä ekat kosketukset lajiin (alle 5krt)

2018 kesällä enemmän pelailua ja hassuttelua.

2019 Ensimmäiset kisat ja paljon pelailua Padelparkilla ja Turun alueen ensimmäisellä sisäkentällä, joka mahdollisti talvella pelaamisen ja oman kehittymisen. Syksyllä 2019 avautui loistava mahdollisuus lähteä Espanjan Bilbaoon vaihtoon, jossa oikeasti pääsin kehittymään valmentajana ja pelaajana isoin harppauksin. Liikunnanopettajan opinnot mahdollistivat liikunnan kurssien valitsemisen Bilbaossa ja opintojani olivat mm. Fundamentos de los Deportes de Pala y Raqueta. Eli pääsin opiskelemaan padelia yliopistotasolla, aika hurjaa!”

“2020 Valmennusta, treeniä ja pelejä. Padelin täytteinen vuosi ja loppukesästä aloin myös tekemään videoita Youtubeen ja kanavan suosio onkin pikkuhiljaa kasvanut. On mukavaa päästä jakamaan vinkkejä tähän hienoon urheilulajiin ja luulen, että monet ihmiset pääsevät nopeammin kiinni lajiin kun on kaikenlaista sisältöä enemmän.”

Kenen kanssa haluaisit päästä pelaamaan parina?

“Paquito Navarro. Ensimmäisiä pelaajia keitä näki WPT:n striimeissä ja selostajat huutaa Navarron nimeä niin ristus onhan siinä meininkiä. Täytyy Paquito varmaan laittaa A-ruutuun kuitenkin…”

Lempi muistosi padelin parista?

“Vuonna 2019 Opiskelin Raumalla luokanopettajaksi ja kenttiä ei ollut. Oli kuitenkin aivan tajuton into pelata ja kehittyä padelia ja kämppikseni ja hyvän kaverini Tonyn kanssa painettiin tenniskentällä padelmailojen kanssa. Kasa vanhoja tennispalloja, joita sitten vuorotellen läiskyteltiin menemään.”

Lempi padellyöntisi?

“Iskulyönnit ja etenkin hyppysmäsh”

Millaisena näet padelin tilan Suomessa juuri nyt?

“Ei taida mistään päin Suomea kenttävuoroja helposti saada…Lisää kenttiä!! We want more!”

Entä tulevaisuudessa?

“Enemmän kenttiä, enemmän harrastajia! Lisää juniorityötä ja lajille tulevaisuutta. Somekanavista onkin nähnyt huikeeta työtä eripuolilla Suomea ja vahvaa tekemistä monella saralla. Kyllä tässä on ilo olla mukana Suomalaisen padelin edistämisessä!”

Terveisesi suomalaiselle Padelyhteisölle!

“Mun matkaa voi seurata Youtuben, instan ja fb:n puolella. Treenataan kovaa, pelataan ja katotaan mihin se riittää! Tulkaahan joskus treenaamaan Padelparkille Turkuun! ¡VAMOS!”

 

Kirjoita kommentti