Padelisti Tutuksi – Joonas Szepe

Julkaistu Kategoria(t): Padelisti Tutuksi Ei kommentteja artikkeliin Padelisti Tutuksi – Joonas Szepe

Tervetuloa FinPadel Blogin Padelisti Tutuksi -sarjan pariin. Tämän blogisarjan tarkoituksena on edistää ja tukea padelin kasvua sekä luoda entistä avoimempaa kulttuuria suomalaiseen padelyhteisöön. Tarkoituksenamme on, että lajissa mukana olevat henkilöt ja persoonat tulisivat suuremman yleisön tietouteen ja että he voivat omilla kokemuksillaan edistää ja innostaa muita padelisteja oppimaan lajista enemmän.  

FinPadel Blogin Padelisti Tutuksi -sarjassa esittelyvuorossa on tällä kertaa töiden takia Romaniassa asustava Joonas Szepe. Hän kuvailee itseään yli-innokkaaksi padelistiksi, joka on kilpaillut padeluransa aikana Romanian kansainvälisissä kisoissa. Joonaksen löytää usein Romanian isoimmalta padelklubilta nimeltään PadelMania Romania, missä hän sanoo viettävänsä paljon aikaa. Finpadel selvitti miehen taustoja ja samalla hän antoi oivan vinkin kaikille padelisteille.

Milloin olet aloittanut padelin ja mikä sai sinut innostumaan lajista?

-Vuodesta 2020 eteenpäin voi sanoa, että olen ollut aktiivisesti peleillä käyvä harrastaja. Pelin monipuolisuus ja isot kehitysaskeleet alussa varmaan koukutti lajiin.

Lyhyt yhteenveto urastasi tähän asti?

-Tähän asti kisahistoriaa on kertynyt vähän sillä kahden ensimmäisen kansallisen turnauksen jälkeen korona lopetti kisailun pitkäksi aikaa. Romaniassa virallisia liiton kisoja ei vielä ole, mutta kolmesta ”hupiturnauksesta”, 2 tullut voitettua paikallisen tason A- ja B-sarjoissa.

Mikä on padelissa mielestäsi parasta?

-Olen tutustunut laajin kautta todella paljon uusiin ihmisiin ja laji on auttanut asettumaan paremmin myös tänne Romaniaan. Eli lyhyesti sosiaalisuus.

Lempi padellyönti? 

-A-ruutua kun tulee eniten pelattua, niin hiljainen ja syvä kämmen volley linjaan on oma suosikki onnistuessaan.

Kenen kanssa haluaisit päästä pelaamaan parina?

–Kyllä Sanyolta olisi siisti ottaa pataan joskus ja oppia.

Lempi muistosi padelin parista?

-Tapahtumia ja kisoja muistelee aina lämmöllä.

Millaisena näet padelin tilan Suomessa juuri nyt?

-Todella hyvää tekemistä Suomessa. Hyvin saa kontrastia kun vertaa Romaniaan, minkä pääkaupungissa on 5 ulkokenttä ja that’s it. Myös hallien ja samalla kenttien laatu on Suomessa huippuluokkaa. On myös siistiä nähdä, että valmennukseen panostetaan Suomessa.

Entä tulevaisuudessa?

-Uskon, että padel on tullut jäädäkseen ja jatkaa vielä kasvuaan.

Terveisesi suomalaiselle padelyhteisölle!

 -Grippi vaihtoon riittävän usein! 😉

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.