Padel täyttää Suomessa 8.8.2023 20 vuotta – juhlat ProPADEL Sörnäisten padelkentillä!

Julkaistu Kategoria(t): Ajankohtaista kentältä, Tapahtumat, Uutiset, Yhteistyöt

07.08.2023

Juhlimme padelin 20-vuotista taivalta ProPADEL Sörnäisten padelkentillä tiistaina 8. elokuuta 2023. Kaikki ovat tervetulleita tähän merkittävään päivään, nauttimaan juhlista sekä kokeilemaan padelia ilmaiseksi. Tule mukaan juhlimaan padelin upeaa kasvutarinaa!

Piukku Kopiloffin rooli Suomen padelin historiassa:

Kun puhumme Suomen padelin historiasta, on mahdotonta olla mainitsematta lajin pioneeri Piukku Kopiloffia – henkilöä, joka esitteli lajin ensi kertaa Suomessa. Kuten usein uusien ideoiden kanssa käy, myös ajatus padelin tuomisesta Suomeen syntyi ennemminkin sattumalta kuin suunnitellusti:

Kopiloff asui 2000-luvun alussa Kanarialla ja pelasi ahkerasti padelia ystäviensä kanssa sekä toimi tennis- ja padelvalmentajana. Kopiloffin espanjalaiset ystävät halusivat ehdottomasti tulla pelaamaan padelia Suomeen, Kopiloffin kotimaahan. Lajista innostuneena ja ystävien toivomuksesta Kopiloff rakensi Suomen ensimmäisen padelkentän Helsingin Kalastajatorpan tenniskentälle 8.8.2003. Kenttä oli väliaikainen ja pystyssä noin 2,5 viikkoa. Tästä padelin ensiesittelystä Suomessa tulee 8.8.2023 täyteen tasan 20 vuotta.

Samaan aikaan padelhuuma alkoi levitä Espanjasta muualle Eurooppaan, eikä Kopiloff epäröinyt jatkaa lajin edistämisen parissa Suomessa, jossa laji oli vasta harvojen tiedossa. Hän sai tinkimättömän ja periksiantamattoman työnsä myötä suomalaiset innostumaan uudesta sosiaalisesta ja hauskasta piknik-pelistä – padelista.

Kopiloffin visiona oli tehdä padelista Suomessa suosittu piknik-peli; kaikkien saavutettavissa oleva matalan kynnyksen sosiaalinen liikuntamuoto kaikenikäisille, -kokoisille ja -kuntoisille ihmisille. Hänen on tuonut yhteen harrastajia ja kilpailijoita ympäri maata sekä saanut tuhannet liikkumattomat ihmiset liikkumaan. Lajin menestys on ollut suurelta osin Kopiloffin omistautuneen työn tulosta. Padelin alkuvaiheet Suomessa olivat vahinko, mutta johtivat lajin valtavaan suosioon ja kasvuun maassamme.

”Tavoitteeni oli nähdä, kuinka padel kasvaa ja yhdistää ihmisiä ilon kautta. On hienoa nähdä, miten tämä laji on vakiinnuttanut paikkansa suomalaisten sydämissä”, Kopiloff kertoo.

8. elokuuta 2023 on tilaisuus kunnioittaa ja kiittää Piukku Kopiloffia hänen merkittävästä panoksestaan Suomen padelyhteisössä. Tervetuloa juhlimaan padelin 20-vuotista taivalta Suomessa ProPADEL Sörnäisten padelkentille ja olemaan osa Suomen padelin historian jännittävää matkaa eteenpäin!

Tapahtuman tiedot:

Aika: Tiistai 8.8.2023 klo 9:00 – 23:00 (virallinen ohjelmallinen osuus alkaa klo 15)

Paikka: ProPADEL Sörnäinen, Sörnäisten rantapromenadi 4, 00540 Helsinki

Ohjelma: Juhlallisuudet, padelpelejä, non-stop lajikokeilua, ruokaa ja juomaa sekä bändi.

Kokeile padelia ilmaiseksi!

Lisätietoja: https://www.propadel.fi/padel-suomessa-20-vuotta-tervetuloa-juhlimaan-8-8-2023/ 

Lehdistöyhteydet ja tiedustelut:

Piukku Kopiloff

ProPADEL Solutions Oy

Puh: +358 50 5481484

Email: [email protected]

ProPADEL Solutions Oy hallinnoi ProPADEL Sörnäisten padelkenttiä sekä myy padelkenttiä ja -tarvikkeita sekä tarjoaa konsultointipalveluja. Yrityksen tavoitteena on edistää lajin tunnettuutta ja tarjota laadukkaita pelikokemuksia kaikille padelharrastajille. www.propadel.fi