KotiVinkkejä kotiinOnko mikroaaltouuni epäterveellistä? Tämä vastaus yllättää sinut hyvin paljon

Onko mikroaaltouuni epäterveellistä? Tämä vastaus yllättää sinut hyvin paljon

Mikroaaltouunin avulla voit lämmittää ruokaa nopeasti ja kätevästi ja samalla se vie paljon vähemmän tilaa kuin perinteinen liesi. Lisäksi siinä voi myös valmistaa ruokaa, koska siinä on suuri ohjelmavalikoima. Mutta onko tällainen ruoka todella hyvää ja terveellistä meille? Tunnettu ravitsemusterapeutti on kommentoinut tätä kysymystä.

Aluksi on huomattava, että mikroaaltouuni liittyy ensisijaisesti valmiiden ruokien lämmittämiseen.Nämä ovat yleensä pitkälle jalostettuja tuotteita, joiden ravintoarvo on vähäinen, mutta joissa on paljon rasvaa, suolaa tai sokeria.Nämä eivät ole terveellisiä, mutta mikroaaltouunilla ei ole mitään tekemistä niiden kanssa.Ne ovat aivan yhtä haitallisia kehollemme uunissa lämmitettynä.

Olet ehkä kuitenkin törmännyt teoriaan, jonka mukaan mikroaaltouunissa lämmitetyt elintarvikkeet menettävät ominaisuutensa ja muuttuvat arvottomiksi.Kuinka paljon tässä on totuutta? Ravitsemusterapeutti Hanna Stolinsky myöntää, että mikroaaltouunissa on yksi ongelma.Mutta se ei koske itse laitetta.

– Onko mikroaaltouuni täydellinen paha? – kysyy asiantuntija.

En tiedä miksi mikroaaltouuniin suhtaudutaan niin negatiivisesti.Se on tietysti vain yksi myytti, jonka uskomme lukemalla hölynpölyä internetistä – hän huomauttaa.

Ainoa haittapuoli on se, että maku voi olla hieman huonompi, mutta se on yksilöllinen asia, samoin kuin epätasainen kuumeneminen, koska vesimolekyylit jakautuvat tuotteessa eri tavalla, minkä vuoksi useimmissa mikroaaltouuneissa on pyörivät levyt.– selittää Hanna Stolińska ja myöntää, että hän itse käyttää mikroaaltouunia.

Ainoa ongelma ruoan lämmittämisessä tällä tavalla ei ole itse mikroaallot, vaan jotain aivan muuta, josta monet eivät ehkä ole tietoisia.Kyse on… käyttämistämme välineistä.

Ongelma on siinä, millä lämmitämme sitä.Usein muoviset keittiövälineet – se on jo verilöyly!!!! – varoittaa ravitsemusterapeutti ja neuvoo käyttämään vain lasisia tai keraamisia astioita.Tietenkin vain sellaisia, joita voi lämmittää mikroaaltouunissa.

Hanna Stolinsky kiteyttää mikrossa kypsentämisen viiteen kohtaan:.

  1. Mikroaaltouuni saa vesimolekyylit värähtelemään ja tuottaa lämpöä.
  2. Fotonien energia ja säteilyn taajuus on hyvin pieni.
  3. Ruoka ei säteilytetä, ei ole syöpää aiheuttavaa tai radioaktiivista.
  4. Elintarvikkeissa tapahtuu samat muutokset kuin missä tahansa lämpökäsittelyssä.
  5. Mikroaaltouuni on turvallinen, kun sitä käytetään ja käytetään oikein.

Internetin käyttäjien kommentit ovat jakautuneet.Jotkut käyttävät mikroaaltouunia ja pitävät siitä paljon, kun taas toiset pitävät enemmän perinteisistä tavoista lämmittää ruokaa.

Antti
Antti
Olen Antti, ja kirjoitan intohimosta padeliin täällä FinPadel-klubilla. Jokainen artikkeli kuvastaa rakkauttani lajiin ja haluani jakaa parhaat vinkit, strategiat ja tarinat pelikentältä. Tervetuloa mukaan matkalleni padelin maailmaan – nauttikaamme tästä hienosta pelistä yhdessä!

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Suosituimmat

Viimeaikaiset kommentit