Neljä suomalaisparia mukana tulevan viikon WPT-turnauksessa Villilä Kortilla

Julkaistu Kategoria(t): Ajankohtaista kentältä, Uutiset, World Padel Tour, Yhteistyöt Ei kommentteja artikkeliin Neljä suomalaisparia mukana tulevan viikon WPT-turnauksessa Villilä Kortilla

27.6.2022

Kuluneen viikon huippuhetket suomalaisessa padelissa koettiin Tampereen legendaarisessa Hakametsässä. Historian ensimmäinen World Padel Tourin -osakilpailu nähdään ensi viikolla Suomessa ja mukana tapahtumassa on peräti neljä suomalaisparia. 

Kuva: Padel Open Finland

Padel Open Finland Oy:n järjestämä kolmepäiväinen kilpailu tuo ensi kertaa maailman kuulun World Padel Tourin Suomeen. Torstaista lauantaihin (30.6.-2.7.) kestävä padeljuhla saa arvoisensa estradin, kun Tampereen urheilukulttuurin pitkäaikainen sydän, Hakametsän jäähalli, toimii turnauksen padelpyhättönä. Hallin tunnelma noudattaa ison padeltapahtuman tuntua, kun hallin kokonaiskapasiteetti on reilusti yli 7 000 henkilöä. Exhibition-tapahtumaan kapasiteettia on kuitenkin laskettu noin 3 000 henkilöön. Hakametsän Jäähalli on isännöinyt muun muassa jääkiekon maailmanmestaruuskilpailuja sekä koripallon EM-kilpailuja, taitoluistelua, voimistelua, lentopalloa sekä painia. Nyt se saa kunnian toimia historian ensimmäisen World Padel Tourin osakilpailun päänäyttämönä.

Ensikosketus tuoreeseen Hakametsän padelhalliin saatiin jo kuluneella viikolla, kun suomalaisparit kilpailivat World Padel Tour Wild Card -osakilpailussa. Jaossa voittajapareille oli villejä kortteja, jotka oikeuttavat pääsyyn ensi viikon World Padel Tour Exhibition -osakilpailuun. Tarjolla oli yksi kappale villejä kortteja naisten puolella ja kaksi kappaletta miesten puolella. Villin kortin olivat jo aikaisemmin saaneet Suomen padelkenttiä useamman kauden hallinneet ja raholalaista Padel Westiä edustavat Saana Saarteinen sekä Ella Sillanpää. Tämä kaksikko on voittanut Suomessa pelatessaan kaiken ja hakenut tämän lisäksi kokemusta kansainvälisiltä kentiltä sekä miesten kisoista. Sillanpää ja Saarteinen hallitsevat myös Suomen naisten padelrankingin kärkisijaa jakaen piikkipaikan keskenään suurella piste-erolla seuraaviin.

Wild Card -turnauksessa naisten puolella ainoasta jaossa olleesta villistä kortista kilpailivat Padel Tampereen Anna Wall (ranking #5.) ja Martina Minetti (#3.) sekä espoolaisen Padel Housen Minna Torkki (#4) ja Padel Westin Suheil Lizana (#8). Tamperelaiset Wall ja Minetti ovat nuoresta iästään huolimatta pelanneet jo tovin yhdessä ja kokemusta on kertynyt kosolti Suomen pääkisojen palkintokorokkeilta. Wallia ja Minettiä pidetäänkin toisen tamperelaisparin, Ella Sillanpää ja Saana Saarteinen kovimpina haastajina. Tämä nelikko onkin kisannut toisiaan vastaan kuluneen kauden useissa eri osakilpailuissa.  

Kuva: Jonas Tana / Finpadel

Miesten puolella suurin huomio kiinnittyi välieräotteluihin, sillä molemmat finalistit lunastivat paikkansa ensi viikon World Padel Tour Exhibitionille. Ensimmäisessä välierässä toisistaan mittaa ottivat turkulaista ÅLK-Padelia edustava David Lozano (#12) sekä Padel Tampereen  Joel Popov (#18). He saivat vastaansa Padel Westin Tuomas Mantereen (#5) sekä Micke Kontisen (#38). Manner on usein aikaisemmin nähty pelaavan tutun parinsa Henrik Sillanpään kanssa, mutta Sillanpään kärsiessä loukkaantumisesta, on tilalle B-ruutuun vaihtunut nyt Kontinen. Parin vaihtuminen ei menoa sen enempää näyttänyt haittaavan, sillä Manner & Kontinen selvitti tiensä ensi viikon Exhibitionille ottaen omasta välierästään voiton. Kontisella on tausta ammattilaistenniksen puolelta, ja hän on ollut parhaillaan tenniksen ATP-maailmanlistan sijalla 355. Mantereella puolestaan on uraltaan takataskussaan nimen omaan juuri Sillanpään kanssa voitettu padelin ulkokenttien SM-kulta vuodelta 2021. 

Toisessa välierässä nähtiin Padel Tamperetta edustavan parin, Saska Huttusen (#1) & Pyry Hyrkkösen (#2) sekä Nokian Padel 247 edustavan Mikko Hermansin (#10) sekä espoolaisen Padel Housen Mikko Viljasen (#13) välinen kamppailu. Pidemmän korren vei odotetusti Suomen kärkipareihin kuuluva tamperelaiskaksikko. Suomen Padelmaajoukkueestakin tuttu Eemeli Jokinen vastaa Huttusen sekä Hyrkkösen valmentamisesta ja kaksikko on pelannut jo kauan aikaa yhdessä. Nuorukaiset tuntevat toisensa jo pitkältä ajalta nuoruudesta ja molemmilla herroilla on pitkä tausta tenniksen parissa. Huttunen ja Hyrkkönen ovat myös päässeet haistelemaan kansainvälisiä kenttiä EM-kilpailuiden sekä muiden kilpailuiden muodossa. B-ruutua pelaava Saska Huttunen tunnetaan erittäin kovasta smash-lyönnistä ja Pyry Hyrkkönen puolestaan vakuuttavasta rauhallisuudestaan  A-ruudun puolustamisessa.

Kuva: Jonas Tana / Finpadel

Ensi viikon kisatapahtumassa nähdään neljä suomalaisparia mukana kilpailemassa kiven kovissa otteluissa, joissa vastaan astelee kansainvälistä padelosaamista suoraan maailman huipulta. Suomalaista padelhistoriaa kirjoitetaan usean päivän ajan, kun suomalaiset huippuparit mittaavat tasoaan ja osaamistaan uudenlaisen haasteen myötä. Suomessa ei ole koskaan nähty mitään vastaavaa padelin saralla, joten luvassa on varmasti ikimuistoiset pelipäivät.

Kirjoita kommentti