Mökkiviikko Vierumäellä

Julkaistu Kategoria(t): Kuntoutus, Tennis & Wellnes by Veera Ei kommentteja artikkeliin Mökkiviikko Vierumäellä

Vierumäki on ollut mulle lapsuudesta asti erittäin rakas paikka. Monet lapsuuden ja nuoruuden kesän hauskoista muistoista liittyvätkin juhannuskisoihin ja tennisleireihin Vierumäellä. Ne oli aina kesän odotetuin hetki! Myöhemmin parikymppisenä olin useana kesänä myös itse töissä Vierumäellä vetämässä tennisleirejä. Hauskoja aikoja ja työporukka oli aivan mieletön!

Nyt aikuisiällä olen päässyt nauttimaan Vierumäestä enemmänkin lomakylänä ja viikonlopun “getaway” -paikkana. Onnekseni vanhemmillani on täällä mökki, jota toivoisin, että voisin vieläkin enemmän hyödyntää. Tälläiselle aktiiviselle ihmiselle Vierumäki on mitä parhain paikka lomailla ja päästä pois kaupungin pölyistä. Luonto on ihan oven takana ja metsään pääsee poimimaan mustikoita suoraan terassilta. Kaipaan kuitenkin vapaa-aikanani erilaisia aktiviteettejä ja niitä jos mitä Vierumäeltä löytyy. 

Pari vuotta sitten Vierumäelle rakennettiin muutama padelkenttä. Tämä ehdottomasti täydensi lajikirjoa. Tennishalli sai uuden ilmeen ja päällysteet tänä keväänä. Kuntosali ja urheiluhalli tarjoavat mitä parhaimmat mahdollisuudet salitreeniin ja juoksutreeniin. Normaaliolosuhteissa täällä järjestetään myös erilaisia jumppatunteja ja ryhmäliikuntoja, löytyy uimahallia ja ratsastusta. Kesällä pääsee suppailemaan ja uimaan järveen. Talvella myös hiihtoladut ovat priimakunnossa. Golfarille tämä on unelmapaikka. Itsekin olen muutaman kerran kiertänyt par 3 -kentän, vaikka en golfia muuten pelaakaan. Lajikirjo on siis kaikinpuolin kattava ja varmasti kaikille löytyy mielekästä tekemistä vaikka tulisi isommallakin porukalla. Myös Suomen Tennisliitto on siirtänyt koulutus- ja kurssitoimintansa Vierumäelle.

Kaiken tämän tarjonnan keskellä tulee helposti ähky, joten välillä on ihan ok myös vaan nauttia rauhasta ja mökkitunnelmasta saunan ja hyvän ruuan kanssa. Tällä kertaa omat harrastusmahdollisuudet ovat tosiaan hieman rajoitettuja, kun kuntoutus on vielä kovasti kesken ja joudun liikkumaan keppien kanssa. Täällä kaikki sisäliikuntapaikat sulkeutuivat myös rajoitusten takia 1.4. Eilen ehdimme kuitenkin käydä vielä kuntosalilla ja hieronnassa, jota voin myös lämpimästi suositella. Otan tästä maisemanvaihdoksesta kuitenkin kaiken irti ja nautin siitä mitä pystyn tekemään ja pyrin olemaan murehtimatta siitä mitä ei pysty tekemään. Toivottavasti ensi kerralla pääsemme testaamaan uudet tenniskentät ja nauttimaan vielä monipuolisimmin tästä tarjonnasta.

Vanhaan ”monttuun”, jossa ennen oli kolme tenniskenttää on tehty ulkokuntosali.

Vierumäki on kokenut isoja mullistuksia ja takapakkeja viime aikoina, mutta toivottavasti nousee jälleen täyteen kukoistukseen. Tässä paikassa on huikea potentiaali!

P.s. Tämä ei ole mikään maksettu mainos, vaan aidosti omaan fiilikseen ja kokemukseen perustuvaa fiilistelyä! 🙂

Kirjoita kommentti