Mall of Triplan keskelle ilmestyi padelkenttä – mistä on kyse?

Julkaistu Kategoria(t): Ajankohtaista kentältä, Hallit, Tapahtumat, Uutiset, Yhteistyöt

19.3.2023

Helsingin yhdessä vilkkaimmista kauppakeskuksista, Mall of Triplassa järjestetään ensi viikolla kansainvälinen Global Padel Games -padeltapahtuma, joka tuo mukanaan kotimaan parhaimmat padelpelaajat, mutta myös huippunimiä suoraan maailman terävimmästä kärjestä. Triplan kulttuuriaukio toimii estradina elämykselliselle padelkokemukselle, joka on avoinna ihan kaikille padelisteille.

Kuva: Jonas Tana / Finpadel

Tapahtumaa varten Triplan sisälle on pystytetty padelkenttä, joka on varattavissa pelivuoroihin huhtikuun 16. päivään asti. Triplan kulttuuriaukio on toiminut aikaisemminkin tapahtumanäyttämönä, sillä siellä on vastikään järjestetty olutfestivaali sekä MetropoliAreenavaalipaneeli. Global Padel Games -tapahtuma on kuitenkin tiedettävästi ensimmäinen urheilutapahtuma, joka saapuu kauppakeskuksen sisätiloihin.

Global Padel Games -organisaation yksi keulahahmoista on aikanaan tenniskentiltä maailmaa valloittamaan lähtenyt Mikko Rouvala. Hän on muun muassa ollut aikaisemmin järjestämässä Espoossa pelattavia Padel Xmas Games- sekä Summer Padel Games -tapahtumia. Global Padel Games yrityksen muut jäsenet ovat Eelis Pärssinen, Joonas Valerius, Janne Valerius sekä Jorma Paakkari. Yhtiön mukaan heillä on tavoitteena kasvattaa padelin tietoisuutta globaalisti ja järjestää jopa 5-10 kansainvälistä padeltapahtumaa vuosittain ympäri maailmaa.

Padelin pelin kulkuun, varsinkin huippupadelissa, kuuluu olennaisesti pallon lentäminen ulos pelialueelta. Vaikka padelia pelataan pääsääntöisesti lasiseinien sisäpuolella, voi pallo lyönnin myötä lentää seinien yli ulos kentältä, josta sitä saa sääntöjen mukaan kuitenkin vielä pelata. Triplan neljännessä kerroksessa sijaitseva padelkenttä on normaalit standardit täyttävä kenttä, joiden sivuseinien korkeus on kolme metriä ja päätyseinien neljä metriä. Kenttää ympäröivät tämän lisäksi seitsemän metriä korkeat verkot, joiden tehtävä on suojata muuta kauppakeskuksen asiointia padelin pelaamisen lomassa. Vilkas kauppakeskus on liikemäärältään Pohjoismaiden suurin ja siellä on arvioitu vierailevan yli 18 miljoonaa kävijää vuosittain.

”Verkon pitäisi estää se. Asia on katsottu yhdessä kauppakeskuksen kanssa. Voi pallo mennä silti yli, jos lämäsee oikein kovaa”, sanoo tapahtuman perustaja ja yrittäjä Mikko Rouvala Helsingin Uutisten artikkelissa.

Verkon läsnäolo voi kuitenkin estää yhden lajin hienouksista, jossa ulos lentänyt pallo pelataan kentän ulkopuolelta. Rouvala kuitenkin toteaa, että kansainvälisen turnauksen ajaksi verkko poistetaan ja pelaajat pystyvät hakemaan pallon kentän ulkopuolelta. Nämä näyttävät tilanteet saavat usein katsojat jopa kohahtamaan padeltapahtumia seuratessa.

Ensi viikolla pelattava Global Padel Games Exhibition tuo huippupadelin koko kansan keskuuteen historiallisella tavalla. 24.-25.3. pelattavassa huipputurnauksessa nähdään kansainvälistä osaamista esimerkiksi Puolasta, Argentiinasta, Espanjasta, Portugalista, Ruotsista, Iso-Britanniasta, Ranskasta, Brasiliasta sekä Suomesta. Muille lajista kiinnostuneille kenttä on varattavissa välittömästi aina sunnuntaihin 16.4. asti.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Helsingin Uutiset.

Kuva: Jonas Tana / Finpadel