Mailan valinta

Mailan valinta

Tämän mailanvalintaoppaan sinulle on tuottanut mailat24.fi -sivusto, joka toimii Pohjoismaiden suurimpana mailakauppana. Lue lisää täältä: www.mailat24.fi/sivut/padelopas/

Hieman faktaa mailoista: 

Pyöreänmuotoisissa mailoissa tasapaino on usein mailan keskellä, tai lähempänä kahvaa, mikä antaa paremman hallinnan, mutta vähemmän vauhtia. Näissä mailoissa on useimmiten suurempi sweetspot (anteeksiantavampi pinta-ala), mikä tekee mallista hyvän valinnan kuntoilijalle tai aloittelijalle.

Perustietoa:

Yleistä padel mailasta

Monet ihmiset, jotka kokeilevat padelia tai padel tennistä, kuten sitä joskus kutsutaan, miettivät mikä maila kannattaisi valita ja mitä  eroja mailojen välillä on. Mielestämme on tärkeää, että pelaaja valitsee itselleen sopivan mailan tasostansa riippumatta. Olemme siksi listanneet tietoa tälle sivulle mailojen eri ominaisuuksista sekä minkä tasoisille pelaajille mailat sopivat. Toivottavasti tämä opas auttaa sinua löytämään sopivan mailan parantaaksesi peliäsi.

Paino

Padelmailojen paino sijoittuu useinmiten 355 ja 395 gramman välille. Painonvaihtelu saattaa kuulostaa pieneltä asialta, mutta sillä on itseasiassa suuri merkitys. Kevyen mailan voidaan sanoa painavan maksimissaan 375 grammaa. Kevyemmät mailat sopivat yleisimmin aloittelijoille sekä kuntoilijoille. Pro-mailat ovat yleensä painavampia ja tästä syystä pelaajat siirtyvät näihin mailoihin pelin kehittyessä. Naiset ja juniorit käyttävät usein kevyempiä mailoja, mutta tämä riippuu tietysti pelaajasta.

Mailan paksuus

Padelmailojen paksuudet ovat yleisimmin 36 tai 38 mm ja näistä 38mm paksuus on ehdottomasti yleisin. Paksummalla mailalla on yleensä helpompi lyödä ja se on kevyemmin pelattava. Mailat jotka ovat 38 mm antavat yleisemmin hieman enemmän vauhtia. Aloittelija voi huoletta käyttää 38 mm mailoja sillä paksuus ei ole yhtä tärkeää kuin mailan malli tai paino.

Mailan muoto

Muoto liittyy osumapinta-alaan mailassa. Padelmailat voidaan jakaa tämän mukaan kolmeen eri kategoriaan: timantinmuotoisiin, pisaranmuotoisiin sekä pyöreisiin.

Timantinmuotoiset mailat ovat enemmän kärkipainotteisia. Näissä on myös hieman korkeampi tasapainopiste. Tämä vaatii pelaajalta tarkkaa osumaa ja antaa usein kovan vauhdin, mutta huonomman tasapainon. Timantinmuotoiset mailat sopivat yleisesti ottaen kokeneemmille pelaajille.

Pyöreänmuotoisissa mailoissa tasapaino on usein mailan keskellä, tai lähempänä kahvaa, mikä antaa enemmän tasapainoa, mutta vähemmän vauhtia. Näissä mailoissa on useimmiten suurempi “sweetspot”, mikä tekee mallista hyvän valinnan kuntoilijalle tai aloittelijalle.

Pisaranmuotoiset mailat ovat yhdistelmä/hybridi pyöreistä ja timantinmuotoisista mailoista. Pisaranmuotoiset mailat sopivat usein niin ahkerille kuntoilijoille, kuin kilpapelaajille

Osumapinta-alan pinta

Kun puhutaan mailan pinnasta puhutaan yleensä kovasta tai pehmeästä pinnasta. Kovempi pinta tarjoaa enemmän kontrollia, mutta vähemmän vauhtia ja pehmeä pinta toimii sitä vastoin päinvastoin. Pinnan valinta on pitkälti kiinni siitä, kummasta tykkää enemmän.

Joissakin mailoissa on tänäpäivänä jopa hieman jännitetympi pinta. Se tarkoittaa, että lyönnistä saa hieman ”terävämmän” ja mahdollisuuden kovempaan spinniin.

Yhteenveto

Mikäli olet aloittelija voi kevyestä pyöreästä mailasta olla sinulle etua. Mitä paremmaksi kehityt sitä todennäköisempää on, että haluat toisenmuotoisen mailan ja ehkä myös 38mm paksuisen.