Kuukauden Kenttä – Pleimore Padel

Julkaistu Kategoria(t): Kuukauden Kenttä Ei kommentteja artikkeliin Kuukauden Kenttä – Pleimore Padel

Tervetuloa mukaan Finpadelin Kuukauden Kenttä -blogisarjaan. Tässä sarjassa pääset tutustumaan kuukausittain suomalaisiin padelkenttiin sekä -seurohihin, jotta tiedät missä lähiseutusi kentät sijaitsevat ja mitä muuta oheistoimintaa pelaamisen lisäksi kentät ja seurat tarjoavat padelisteille. Finpadel haluaa nostaa esiin padelkenttiä ja -seuroja eri puolin Suomea, jotta padelistit löytävät kentät entistä paremmin.

Historian ensimmäisen esittelyvuoron FinPadelin Kuukauden Kenttä -osiossa saa Espoon Tapiolassa sijaitseva Pleimore Padel. Espoon sydämeksikin kutsuttua Tapiolan keskustaa parempaa sijaintia tuskin sopii edes toivoa padelkentille. Kaksi WPT-mittoja täyttävää padelkenttää avautuivat yleisön käyttöön heinäkuussa 2019. Usean vuoden ajan Espoon ainoina ulkopadelkenttinä tunnettu Pleimore Padel on tarjonnut lukuisille padelisteille elämyksiä tämän hienon lajin parissa.

Otimme Pleimore Padelin perustajajäsenet Finpadelin toimituksen haastatteluun ja selvitimme hieman taustaa kenttien synnystä sekä siitä mikä perustajien mielestä padelissa on parasta.

Pleimore Padel tarjoaa kaksi kenttää aivan Tapiolan Keskustan ytimessä.

Ajatus padelkenttien perustamisesta syntyi viiden urheilijanuorukaisen toimesta, kun Visa Tarjanne, Ville Puotila, Ilari Seppälä, Villematti Kopio ja Petri Kuitunen halusivat tuoda padelin Espooseen. Aikaisempaa padelkokemusta kaveruksilla ei juurikaan ollut muuta kuin satunnaisen pelaamisen kautta. Ennen Pleimore Padelia Espoosta täytyi lähteä aina Helsinkiin Sörnäisiin ja Hernesaareen asti pelaamaan. Nopeasti se ajatus siitä sitten lähti, että kyllähän padelia pitäisi pystyä pelaamaan myös Espoossa, jossa moni Pleimore Padelin viisikosta onkin viettänyt nuoruutensa urheillen eri pallopelien parissa.

Useimmat Pleimore Padelin perustajajäsenet ovat tavanneet koripallon parissa. Kuva: Tapiolan Honka

Mikä sitten herrojen mielestä oikein on parasta padelissa?

Vastaus on melko suora ja selkeä, ”Parasta padelissa on lajin matala aloituskynnys, sosiaalisuus, taktisuus ja armottomuus (huonosta valinnasta vastustaja pääsee useimmiten heti rankaisemaan).”. Liekö sitten koripalloon usein liitetyt taktisuus sekä armottomuus syynä myös sille, miksi padel on noussut näiden herrojen yhdeksi suosikkiharrastukseksi.

Pleimore Padel tarjoaa kahden pelikentän lisäksi myös tulevalle kaudelle jotain uutta. Kesällä 2021 Pleimore Padelin kenttien viereen avautuu pieni konttikiska, josta voi ostaa padeltarvikkeita ja virvokkeita. Lisäksi heidän kauttaan voi järjestää tapahtumia kuten omia turnauksia, polttareita ja synttäreitä etc.

Plemiore Padelin vieressä sijaitsevat sekä täysimittainen jalkapallotekonurmi että ulkokoripallokenttä.

Millä kolmella sanalla kuvailisitte Pleimore Padelia?

”Sanotaan tähän vaikka Juhani Tammisen tyylillä: mestis, stondis ja kondis!”

Mikä on parasta Pleimore Padelissa?

”Parasta meissä on asianmukainen, nopea ja joustava asiakaspalvelu. Lisäksi kentillemme on loistavat kulkuyhteydet julkisilla menopeleillä pääkaupunkiseudulta. Myös autolla pääsee aivan kenttien viereen. Kentillemme kävelee noin 5 minuuttia Tapiolan metroasemalta (HUOM. ilman eksymistä sokkeloon). Pelaajamme voivat myös käyttää viereisen jalkapallokentän pukkareita ja suihkuja (korona-aikana tähän tullut rajoituksia). Kentiltä on myös lyhyt matka kauppakeskus Ainoaan esimerkiksi kohta avattavaan Bogey Parkiin.”

Miten kuvailisitte suomalaista padelin tilaa tällä hetkellä?

”Kai tässä voi sanoa, että jonkinlainen hype on päällä! On ollut hienoa nähdä miten laji on saanut näinkin paljon palstatilaa kansallisessa valtamediassa asti.”

Ja loppuun vielä terveisenne suomalaiselle padelyhteisölle!

”Pidetään hauskaa pilke silmäkulmassa, ollaan reiluja toisiamme kohtaan ja viedään lajia yhdessä eteenpäin Suomessa!”


Kirjoita kommentti