Kehitä peliäsi

Kehitä peliäsi

by Ville Tuomi

FAKTA:

Olen Ville Tuomi, 33-vuotias padelvalmentaja ja -pelaaja. Toimin päätoimisena padelvalmentajana Billebeino Padelilla sekä Suomen Padelliiton valmentajakouluttajana. Pelilliset saavutukseni ulottuvat kolmeen suomenmestaruuteen ja yritän edelleen rimpuilla Finnish Padel Tourilla relevanttina pelaajana.

Valmennustani on mahdollista saada myös Tampereella eri halleissa.

Kehitä peliäsi – blogi

Padelissa kehittymisen sietämätön epärytmi

Kuten epämääräinen otsikko yrittää tuoda esille, kehittyminen ei aina ole niin lineaarista kuten pelaajana tai valmentajana toivoisi. Tämän tekstin huomiot keskittyvät lähinnä erityisesti valmennuksessa käyvien pelaajien kehityskaarta ja sitä, miten sitä tulisi käsitellä. Minulla on nyt takana noin 13 vuotta päätoimisena mailapelivalmentajana ja samalla päässyt seuraamaan eri valmentajien toimintaa ja heidän pelaajiensa kehittymistä. Tein piruuttain… Jatka lukemista Padelissa kehittymisen sietämätön epärytmi

Miksi peliparini on huono?

Padelkentällä ajautuu välillä tilanteeseen, jossa alkaa kyseenalaistamaan oman peliparin toimintaa. Mietitään syitä, miksi yksittäinen piste, erä tai ottelu on hävitty. Koetaan, että peilin sijasta oikea syyllinen löytyykin viereiseltä kaistalta. Peliparien välistä dynamiikkaa voisi käsitellä varmasti monelta eri kantilta ja aihetta ei pysty ainoastaan pintaraapaisemaan. Olisin voinut valita eri tulokulmia ja tämä tarkastelutapa ei varmasti ole… Jatka lukemista Miksi peliparini on huono?

Miksi takakenttäpelini ei toimi?

Toimimattomuuden saagamme jatkuu tällä kertaa äänestyksessä niukasti hävinneeseen takakenttäpeliin. Tämä aihe on lähellä sydäntäni, koska verkkopeliäni on kehuttu enimmillään lähes tehottomaksi ja keskiarvo pyörii turhan ja hyödyttömän välimaastossa. Tänä itsetutkiskelun aikakautena onkin hyvä välillä käsitellä asioita, joissa on ajoittain vahvoilla. Takakenttäpelin tehottomuuden, tai toimintamallin, voisi jakaa erilaisiin tasoihin. Tavallaan tarkoitan ihan yleistä padelin pelitasoa, mutta… Jatka lukemista Miksi takakenttäpelini ei toimi?

Miksi verkkopelini ei toimi?

Verkkopeli voitti äänestyksen seuraavasta spekuloinnin kohteesta. Se on ymmärrettävää, koska ”verkolta voitetaan pisteet” -lause on aika yleinen padelpiireissä. Verkkopelin onnistumisessa tai epäonnistumisessa on muutama ratkaiseva tekijä ja suuri osa niistä liittyy sijoittautumiseen. 1) Syvyyssuunta: tapaus napa kiinni verkossa. Monesti pelaajat ajautuvat automaattisesti äärimmäisen lähelle verkkoa uskomattomien tappolyöntien toivossa. Teoriassa ajatus kuulostaa hyvälle pelatessamme 4 metriä… Jatka lukemista Miksi verkkopelini ei toimi?

Miksi bandejani ei toimi?

Ensinnäkin haluan selventää, että tässä tekstissä bandejalla tarkoitan lyöntiä joka lyödään noin silmien korkeudelta ja flättinä (=kierteetön) hiljaa tai alakierteellä hieman kovempaa. Bandeja-lyönnillä voi periaatteessa olla kaksi tarkoitusta: hiljaisella saada pidettyä verkkopositio niin, että vastustaja ei saa hyvää paikkaa vastahyökätä. Kovempaa voi periaatteessa käyttää helpommasta paikasta, vaikkakin pelimiehet kaivaisivat tuossa vaiheessa esiin viboran. Aloitetaan kuitenkin… Jatka lukemista Miksi bandejani ei toimi?

Suuri kiitos yhteistyökumppaneille: