Kauden toinen World Padel Tourin osakilpailu La Rioja Open pelattiin viime viikolla Argentiinassa 

Julkaistu Kategoria(t): Ajankohtaista kentältä, Uutiset, World Padel Tour

13.3.2023

Viime viikolla Argentiinan lämmössä pelatun Rioja Openin voitot menivät miesten sekä naisten rankingin kärkipareille. Kauden toisessa World Padel Tourin osakilpailussa tehtiin padelhistoriaa eikä yllätyksiltäkään täysin vältytty.

Kuva: World Padel Tour

Miesten puolella kauden ensimmäisen osakilpailun voittanut kaksikko Arturo Coello ja Agustin Tapia löivät sunnuntaina pelatussa finaalissa Valentino Libaakin ja Leandro Augsburgerin suoraan kahdessa erässä luvuin 6-1 6-0. Näin ollen he pääsivät juhlimaan La Rioja Open 2023 mestaruutta. Libaak sekä Augsburger osallistuivat koko turnaukseen villillä kortilla eikä yksikään villikorttipari ole koskaan aikaisemmin yltänyt neljännesfinaaleita pidemmälle World Padel Tourin historiassa. Libaakista ja Augsburgerista tuli myös semifinaalien nuorin pari 17-vuotiaana ja 18-vuotiaana. 

Coello ja Tapia romuttivat Libaakin ja Augsburgerin unelmat mestaruudesta murtaen syötön viidesti peräkkäin ja vieden näin kruunun kotiin Super Domossa. Espanjalais-argentiinalaispari on aloittanut uuden kauden yhdeksällä peräkkäisellä voitolla ja he ovat ottaneet 1 800 rankingpisteen kaulan seuraaviin (The Race 2023) vain kahden pelatun turnauksen jälkeen.

La Rioja Open -turnaus oli varsinkin argentiinalaiselle Tapialle erityinen, sillä hän varttui vain tunnin ajomatkan päästä La Riojasta, joten hän pelasi ikään kuin kotiseudullaan ja kotiyleisön edessä. Finaaliottelusta ei muodostunut varsinaista jännitysnäytelmää, sillä se kesti vain kokonaiset 42 minuuttia. Näin ollen Tapia ja Coello kirjoittivat uusiksi World Padel Tourin historian nopeimman finaalin ennätyksen.

Kuva: World Padel Tour

Naisten puolella Alejandra Salazar ja Gemma Triay kruunattiin La Rioja Open 2023 mestareiksi voitettuaan Marta Ortegan ja Bea Gonzalezin kolmanteen erään venyneessä ottelussa luvuin 6-7, 6-4, 6-1. Salazar ja Triay olivat kohdanneet Ortegan ja Gonzalezin peräti 11 kertaa aiemmin, mutta eivät koskaan finaalissa asti. Ykköspari sai heti alkuun pientä shokkihoitoa, kun ensimmäinen erä kirjattiin Ortegalle ja Gonzalezille tie-breakin myötä luvuin 7-6. Reakin. Lopulta kuitenkin Salazar ja Triay onnistuivat kääntämään ottelun edukseen eräluvuin 2-1 murtaen Ortegan ja Gonzalezin syötön kahdesti kolmannessa erässä. 

Salazar on kaikkien aikojen kolmas pelaaja, joka on voittanut 50 kappaletta World Padel Tourin mestaruuksia Fernando Belasteguinin (65) ja Pablo Liman (50) jälkeen. Triay on nyt toiseksi eniten mestaruuksia saavuttanut nainen joukkuetoverinsa ohella 33 mestaruudella.

World Padel Tour jatkuu tällä viikolla Chilessä (13.-19.3.) Open 1000 -turnauksella.

Asiasta uutisoi ensimmäisen World Padel Tour.