Joni Luolamaa mukaan padelin täysammattilaistiimiin – ”Mahtavaa päästä treenaamaan ammattimaiseen ympäristöön”

Julkaistu Kategoria(t): Ajankohtaista kentältä, Uutiset

29.3.2023

Kauden 2023 alussa perustettu Suomen ensimmäinen täysammattilaistiimi saa Joni Luolamaan mukana uuden vahvistuksen. 29-vuotias turkulainen muuttaa tämän myötä Tampereelle ja on valmis ottamaan seuraavan askeleen ammattilaisurallaan.

Kuva: Jonas Tana / Finpadel

Team Bullpadel Finland -ammattilaisjoukkueen muut jäsenet ovat Padel Tamperetta edustanut Pyry Hyrkkönen sekä tuoreet suomenmestarit Max Sjövall (Padel House) ja Saska Huttunen (Padel Tampere). Ammattilaistiimin päävalmentaja on espanjalainen Rafael Conde Ripoll, jolla on laaja koulutustausta kehitys- ja suorituskykyvalmentamisesta sekä pitkä työkokemus ammattimaisen tenniksen ja padelin valmennuksesta.

Täysammattilaisuus mahdollistaa Suomen huipuille nopean kehityksen, jossa harjoitusmäärät nousevat huomattavasti aiemmasta. Myös säännölliset ja kuukausittaiset viikon treenileirit lajin pyhätössä Madridissa Espanjassa takaavat kovan harjoitteluvastuksen lajin huippujen seurassa. Tiimi on sitoutunut lajiin ja omaan kehitykseensä sekä motivoitunut tekemään intensiivisesti töitä. Tavoitteena on saada suomalaisia pelaajia maailman top 100 joukkoon. 

Joni Luolamaa on tehnyt itseään tunnetuksi suomalaiselle padelkansalle muun muassa Padelluola-nimeä kantavan YouTube-kanavan kautta. Valmentamisen ohella atleettinen ja ketterästi kentällä liikkuva Luolamaa on myös ollut mukana miesten padelmaajoukkueessa. Tällä hetkellä Luolamaa on Suomen virallisen padelrankingin sijalla 15.

Vuonna 2018 alkaneella urallaan useamman loukkaantumisen läpikäynyt Luolamaa joutui selkäleikkaukseen huhtikuussa 2021. Sairaalan vuodeosastolla vietetyn ajan myötä palo urheilua kohtaan sai Luolamaan kuitenkin jättämään työnsä liikunnanopettajana ja valitsemaan panostuksensa täysillä kohti ammattilaispadeluraa. Tämän päätöksen myötä mukaan on tullut myös säännöllisempi lajiharjoittelu, mutta myös ohajttu fysiikkavalmennus yhdessä fysiikkavalmentaja Raimo Stefanovin kanssa.

Jonas Tana / Finpadel

Tällä hetkellä Luolamaan tavoitteissa siintää nousu kohti suomalaisen padelin rankingkärkeä, jota liittyminen ammattilaistiimiin tukee täydellisesti. Luolamaa on luonnollisesti mielissään uudesta nimityksestään päästessään osaksi jo ennestään laadukastaTeam Bullpadel Finlandin ammattilaisryhmää.

-Aivan mahtavaa päästä treenaamaan ammattimaiseen ympäristöön ja luvassa on treenejä, kisoja ja treenileirejä. Yksi aivan mahtava aspekti on tämä joukkue rinnalla ja päästään yhdessä tekemään siistejä juttuja.