KotiRuokaFantastinen marinadi grillaukseen SINAPIN ja valkosipulin kanssa: Appeni suositteli sitä minulle, en...

Fantastinen marinadi grillaukseen SINAPIN ja valkosipulin kanssa: Appeni suositteli sitä minulle, en tee mitään muuta!

Tarjoamme teille äärimmäisen yksinkertaisen reseptin herkulliseen sinappi-valkosipuli-marinadiin lihalle.

Tämä marinadi parantaa grillatun tai paahdetun lihan makua entisestään.

Fantastinen resepti täydelliseen marinadiin youtube-kanavalta Cooking with Dad.

Tarve: Minkälaista on, jos haluatte tehdä ruokaa, joka on valmis?

200 ml kasviöljyä.

5 rkl sinappia.

6 valkosipulinkynttä.

1,5 kg sianlihan niskaa.

jauhettua mustapippuria.

suola.

Menettely:

Syvään kulhoon kaada öljy ja lisää suola.

Lisää seuraavaksi jauhettua mustapippuria.

Purista valkosipuli seokseen.

Lopuksi lisää sinappi ja sekoita kaikki huolellisesti lusikalla.Sekoita sitten marinadi vispilällä.

Leikkaa possun kaula noin 1,5 cm:n viipaleiksi.

Peitä lihaviipaleet marinadilla ja anna marinoitua.

Aseta kulho lihaa jääkaappiin.

Anna marinoitua maun mukaan (voi olla 2-4 päivää).

Kun aika on kulunut voimme grillata tai paistaa lihan.

Voimme tarjoilla.

Lisää reseptejä sinappimarinadeista

Erinomainen marinadi kanalle

Tarvitaan:

1,5 kg kanaa.

150 ml smetanaa.

suolaa maun mukaan.

basilika.

mausteet kanaa varten.

mustapippuri.

sinappia.

makeuttamaton kondensoitu maito.

Menettely:

Laita kerma kulhoon, lisää suola, kaikki mausteet, ruokalusikallinen sinappia ja 2 ruokalusikallista kondensoitua maitoa.

Sekoita kaikki hyvin ja kaada lihan päälle.

Käsittele huolellisesti, jotta jokainen pala peittyy perusteellisesti marinadilla.

Peitä valmis liha kelmulla ja laita jääkaappiin mieluiten yön yli.

Tämän jälkeen liha voidaan grillata tai paistaa.

Liha soveltuu myös minuuttivalmistukseen.

Kun liha on kypsää ja kullanväristä, se voidaan tarjoilla.

Minuutin marinadi sianlihalle

Tarve:

4 siivua sianlihaa (niska, kaula, reisi.).

4 ruokalusikallista oliiviöljyä.

2 valkosipulinkynttä murskattuna.

1 ruokalusikallinen sinappia.

1 tl makeaa paprikaa.

Valkoinen jauhettu pippuri.

1 tl suolaa.

Menettelytapa:

Sekoita kaikki marinadin ainekset ja sekoita ne lihan joukkoon.

Anna marinoitua vähintään 15 minuuttia, mutta mieluiten pidempään tai yön yli.

Paista pannulla ensin 4 viipaletta pekonia, poista se ja lisää liha.

Paista ranskalaisia säästeliäästi – 4-6 minuuttia kummaltakin puolelta.

Lihaan pitäisi muodostua rapea kuori.

Tarjoile lisukkeiden kanssa maun mukaan, mutta marinadi sopii erinomaisesti myös lihan grillaamiseen tai paistamiseen.

Sinappimarinadi inkiväärin kanssa

Tarpeet:

¼ kupillista karkeajyväistä sinappia.

¼ kupillista Dijon-sinappia.

½ kupillista hunajaa.

1 tl soijakastiketta.

2 ruokalusikallista basilikan lehtiä, hienonnettu.

1 ruokalusikallinen tuoretta inkivääriä, hienonnettu.

8 luutonta, nahatonta kananreittä.

Menettelytapa:

Sekoita kaikki marinadin ainekset ja marinoi kanaa vähintään 4 tuntia – mieluiten yön yli.

Pikamarinadi lihaa varten

Tarve:

500 g lihaa (kanaa, sianlihaa tai kalkkunaa).

2 munaa.

1 rkl sinappia.

½ ruokalusikallista perunatärkkelystä.

1 rkl auringonkukkaöljyä.

1 tl suolaa.

2 tl seesaminsiemeniä.

½ tl punapippurihiutaleita.

1/2 tl mustapippuria.

Menettelytapa:

Valmistus on todella yksinkertaista, sekoita vain kaikki ainekset ja lisää liha marinadiin.

Peitä kelmulla ja jätä jääkaappiin marinoitumaan yön yli.

Tai tee marinadi aamulla ja nauti täydellisesti maustetusta lihasta iltapäivällä.

Lihaa tulee marinoida vähintään 5-6 tuntia.

Erinomainen jogurttimarinadi sinapin kanssa

Tarvitsemme:

2 kg kanaa tai kalkkunaa.

1 ruokalusikallinen tomaattipyreetä.

Suolaa ja pippuria maun mukaan.

1 kuppi jogurttia (jogurtti ei saa olla liian paksua, mitä enemmän nestettä, sitä parempi).

2 ruokalusikallista sinappia.

Valkosipuliöljyä varten:.

3 ruokalusikallista oliiviöljyä.

3 valkosipulinkynttä.

Muutama tuore basilikan lehti hienonnettuna (tai tilliä, persiljaa).

Menettelytapa:

Sekoita marinadia varten jogurtti tomaattipyreen ja sinapin kanssa.

Leikkaa kana viipaleiksi, mausta suolalla ja pippurilla.

Laita liha sitten marinadiin ja anna marinoitua yön yli.

Voit myös lisätä marinadiin mausteita (oreganoa, kuivattua basilikaa.).

Aseta kananpalat marinadin kanssa voideltuun vuokaan.

Paista 180 asteessa 1 tunnin ajan.

Kun liha on kypsää, kuorruta valkosipuliöljyllä (oliiviöljy sekoitettuna hienonnettuun basilikaan ja oliiviöljyyn.

Kreikkalainen marinadi

Tarvitaan:

200 ml kasviöljyä.

3 valkosipulinkynttä.

2 ruokalusikallista täysjyväsinappia.

2 ruokalusikallista täysrasvaista sinappia.

1 ruokalusikallinen hunajaa.

1 tl kuivattua timjamia.

1 tl kuivattua oreganoa.

Tuore persilja hienonnettuna.

½ tl suolaa.

¼ tl jauhettua mustapippuria.

1-2 teelusikallista sitruunamehua.

Menettelytapa:

Sekoita kaikki ainekset keskenään, lisää liha ja anna marinoitua muutama tunti – mieluiten yön yli ennen valmistusta.

Serbialainen marinadi grillausta ja paistamista varten

Tarvitaan:

Sianliha – curryn sianlihaa, niska (noin 1 kg).

2 ruokalusikallista öljyä.

1 ruokalusikallinen sinappia.

2 rkl tulista ketsuppia (tai makeaa, jos et pidä tulisesta).

1 tl worcestershire-kastiketta.

1 tl tulista jauhettua punapippuria.

1 tl murskattua juustokumiinia.

1 tl kuivattua meiramia.

1/2 tl jauhettua mustapippuria.

2 tl suolaa.

1 tl kuivattua meiramia.

Menettelytapa:

Sekoita liha ja muut marinadin ainekset keskenään ja marinoi jääkaapissa vähintään 2 tuntia.

Sitten voimme klassisesti grillata tai paistaa.

Kananpoikaleikkeleitä sinappitaikinassa

Tarvitsemme:

300 g kanaa (rinta).

1 muna.

100 ml maitoa tai ruokakermaa.

2 ruokalusikallista sinappia.

3-4 valkosipulinkynttä.

100 g tavallisia jauhoja.

50 g hienoksi raastettua edamamea.

suolaa, punapippuria, pippuria ja yrttejä maun mukaan.

Öljyä.

Valinnainen: korppujauhot.

Menettelytapa:

Leikkaa liha paloiksi.

Vatkaa muna, maito, sinappi, jauhot, juustoraaste ja valkosipuli taikinaksi (voit lisätä jauhoja, jos se tuntuu liian ohuelta) ja mausta suolalla.Jos haluat tehdä vain marinadin lihalle, jätä jauhot pois.Tällainen liha sopii erinomaisesti paistettavaksi, grillattavaksi tai minuuttipannulla paistettavaksi.

Aseta lihapalat taikinaan, päällystä ne huolellisesti ja anna seistä, jotta liha saa venyttää suolaa ja erityisesti valkosipulia.Paista lihapalat korkeammassa öljykerroksessa kullanruskeiksi.Voit päällystää lihan korppujauhoilla ennen paistamista, mutta se ei ole välttämätöntä.Liha maistuu herkulliselta.

Kanansiipiä sinappimarinadissa

Tarve:

1 kg kanansiipiä.

Suolaa, mustapippuria.

2-3 valkosipulinkynttä.

1 ruokalusikallinen sitruunamehua.

4 ruokalusikallista sinappia – voi olla myös sinappia.

4 ruokalusikallista hunajaa.

1 ruokalusikallinen öljyä.

Makeaa jauhettua pippuria.

Menettelytapa:

Pese kanansiivet ja anna niiden kuivua hetki.Sekoita kaikki marinadin ainekset kulhossa, lisää kananreidet, sekoita hyvin ja anna marinoitua pari tuntia, mieluiten yön yli.

Voitele leivinpelti hieman öljyllä ja aseta siivet sille.Paista 200 asteessa 30-40 minuuttia.Matalammassa lämpötilassa (180 astetta) paista 45-50 minuuttia.

Tarjoile lisukkeiden kanssa maun mukaan.

Kananpojan leikkeleet marinadissa

Tarvitsemme:

Kananpojan leikkeleet 4 kpl.

Hunaja 40 g.

Sinappi 30 g.

Valkosipuli 3-4 hammasta.

Smetana 50 g (voi olla myös majoneesi).

Suola, jauhettu mustapippuri, jauhettu punainen pippuri.

Auringonkukkaöljy 30 ml.

Menettely:

Marinadin valmistamiseksi sekoita vain sinappi, auringonkukkaöljy, valkosipuli, nestemäinen hunaja ja smetana.Lisää suolaa ja pippuria maun mukaan.Sekoita kaikki hyvin.

Huuhtele kanapalat, taputtele kuivaksi paperipyyhkeellä ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi.

Sekoita liha marinadiin ja anna marinoitua 1-2 tuntia, mieluiten yön yli.

Aseta marinoitu liha leivinpaperilla vuoratulle uunipellille, kaada päälle loput marinadista ja laita 180 asteeseen esilämmitettyyn uuniin 40 minuutiksi.

Mehukkaat kanapalat ovat valmiita, suosittelemme tarjoilemaan ne yhdessä suosikkikastikkeesi ja vihannessalaatin kanssa. Tällainen terveellinen ja maukas herkku vetoaa aivan kaikkiin.Jos et halua paistaa, voit myös paahtaa lihan pannulla tai grillata sen.

Toivotamme sinulle hyvää makua!

Video-ohjeet.

Antti
Antti
Olen Antti, ja kirjoitan intohimosta padeliin täällä FinPadel-klubilla. Jokainen artikkeli kuvastaa rakkauttani lajiin ja haluani jakaa parhaat vinkit, strategiat ja tarinat pelikentältä. Tervetuloa mukaan matkalleni padelin maailmaan – nauttikaamme tästä hienosta pelistä yhdessä!

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Suosituimmat

Viimeaikaiset kommentit