CUPRA Finnish Padel Tour osa 3 viikonloppuna Turussa – ”Kaavio on hyvin mielenkiintoinen ja luvassa on paljon hyviä matseja”

Julkaistu Kategoria(t): Ajankohtaista kentältä, Uutiset Ei kommentteja artikkeliin CUPRA Finnish Padel Tour osa 3 viikonloppuna Turussa – ”Kaavio on hyvin mielenkiintoinen ja luvassa on paljon hyviä matseja”

8.4.2022

Finnish Padel Tour rantautuu viikonlopun ajaksi Suomen Turkuun ja tarkemmin sanottuna Vamos Itäharjun klubille. ÅLK Padelin järjestämien FPT-kilpailuiden lisäksi paikan päällä kisataan myös monessa muussa luokassa niin miehissä kuin naisissakin. Tuore sisäkenttien Suomen mestari Max Sjövall saa parikseen uuden tuttavuuden Guillermo Demianiukin muodossa. Naisten puolella katseet kiinnittyvät odotetusti Suomen ykköspariin Ella Sillanpäähän & Saana Saarteiseen, vaikka haastajia löytyykin.

Noin kuukausi takaperin sisäkenttien Suomen mestaruuden itselleen voittaneen Max Sjövallin vierellä ei tänä viikonloppuna nähdä Oskar Nurmiota, vaan padelin maailmanlistan piikkipaikkaa aikanaan hallussa pitänyt Guillermo Demianiuk. Kyseinen herrasmies on kuitenkin nykyään toiminut enemmän valmennuspuolella ja hän on vieraillut kuluneen vuoden aikana muun muassa Open Padelin halleilla antamassa padelvalmennusta. Onkin mielenkiintoista nähdä, miten yhteispeli sujuu yhden Suomen kaikkien aikojen padelpelaajan sekä maailman listan entisen ykkösnimen välillä tulevana viikonloppuna. Sjövall itse lähtee odotetun hyvällä mielellä kisaviikonloppuun.

-Kisaviikko on aina paras viikko, joten hyvillä fiiliksillä kohti viikonloppua. Guillen kanssa ollaan pelattu vasta kerran yhdessä, joten alkuun on varmasti pientä hakemista. Pelityylimme sopivat kuitenkin hyvin yhteen, joten luottavaisin mielin lähdetään Turkuun.

Miesten puolella kannattaa myös kiinnittää huomiota Oskar Nurmioon, joka saa parikseen kotikentällä pelaavan Axel Wariksen. Lisää kansainvälistä osaamista kilpailuun tuo virolaispari Siim Tuus sekä Marek Marksoo, jotka pitävät hallussaan Viron padelrankingin kärkeä. Rankingin top 10 pelaajista ei sovi myöskään unohtaa Joni Luolamaata sekä David Lozanoa, jotka kohtaavat avausottelussaan parin Mikko Viljanen & Mikko Hermans.

Niin ikään Suomen mestaruuden itselleen suvereenisti voittaneet ja Padel Westiä edustavat Saana Saarteinen ja Ella Sillanpää lähtevät jatkamaan tasokasta suorittamista Vamos Itäharjun kentille. Tämä pari on harjoitellut ja pelannut pitkään yhdessä ja tulos on myös ollut sen mukaista. Saarteinen ja Sillanpää ovat hakeneet kauden aikana haasteita myös miesten sarjoista, jotta kehityskäyrä pysyy yhä nousujohteisena. Hymyilevä kaksikko fiilistelee jo heille tuttua kisa-areenaa, jonka lisäksi he kohtaavat haastematsissa hyvin mielenkiintoisen kaksikon.

-Kiva päästä taas kisaamaan ja tällä kertaa Turussa FPT merkeissä! Tykkäämme Vamos Itäharjun kentistä ja hallista erityisen paljon. Kaavio on hyvin mielenkiintoinen ja luvassa on paljon hyviä matseja! Kisojen lisäksi meillä on haastematsi Ilkka Falia ja Mikko Laitista vastaan lauantai-iltana. Haasteen vastaanottimme Sm-kisojen haastattelussa. Tätä matsia odotamme myös innolla! Turussa nähdään!

Naisten kaaviossa riittää viikonlopun aikana säpinää, kun Martina Minetti saa parikseen Katri Aalto-Setälän ja yhdessä puolivälieräottelussa toisistaan mittaa ottavat SM hopeamitalistit Minna Torkki & Suheil Lizana vs Ninni Hietaniemi & Annika Sillanpää. Näiden lisäksi myös rankingin sijoja 3. ja 4. hallussaan pitävät Kati Ranta ja Marsa Laukkoski ovat varteenotettavia ehdokkaita viikonlopun mitalipeleihin.

Kuva: Jonas Tana / Finpadel

Jälleen kerran viikonlopun täydeltä padelia kansallisten kisojen muodossa. Suomalainen huippupadel on kovassa nosteessa ja kysyntä sen seuraamiselle on kasvanut viime kuukausien aikana huimasti. Kisataphtumia ja tulosia voi seurata paikan päällä Vamos Itäharjussa Turussa tai Rankedin-palvelun kautta TÄÄLTÄ.

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.