Vuoden 2022 padelin suomenmestaruudet Raholaan ja Tampereelle

Julkaistu Kategoria(t): Ajankohtaista kentältä, Uutiset Ei kommentteja artikkeliin Vuoden 2022 padelin suomenmestaruudet Raholaan ja Tampereelle

4.7.2022

Padelin täyteinen viikonvaihde piti WPT-turnauksen lisäksi sisällään muun muassa SM-kisoja. Osana kansallista SM-viikkoa pelatut padelin SM-kilpailut kokosivat Salon Urheilupuistoon Suomen kärkinimet miehissä sekä naisissa. Mestaruudet menivät tänä vuonna melko odotetusti Raholaan ja Tampereelle. 

Kuva: Open Padel

Open Padelin isännöimmät SM-kilpailut Salossa käynnistettiin miehissä sekä naisissa jo perjantaina alkukarsinnoilla. Helteisen sään hellimä viikonloppu tarjosi jälleen tasokkaita pelejä upeissa puitteissa, kun Suomen kärkipadelistit ratkoivat paremmuuttaan ulkokenttien SM-kisoissa. 

Ennakkoon mielenkiinto kiinnittyi naisten puolella erityisesti hallitseviin suomen mestareihin sekä hienosti torstaina Tampereen WPT:lla pelanneisiin Saana Saarteiseen sekä Ella Sillanpäähän. Miesten puolella ehdokkaita palkintopallin korkeimmalle korokkeelle oli useampia, jotka kisasivat niin ikään aikaisemmin viikolla Tampereen WPT-turnauksessa. Saska Huttunen ja Pyry Hyrkkönen sekä Juuso Tapanainen ja Micke Kontinen olivat ennakkoon suurimpia kultamitaliehdokkaita Salossa. 

Naisten puolella haettiin lähinnä haastajia Suomen ykköspari Saarteinen/Sillanpäälle. Ennakkoon kovimpina haastajina pidettiin World Padel Tourillakin mukana olleita Martina Minettiä ja Anna Wallia sekä Minna Torkkia ja Suheil Lizanaa. Tämä kolmikko on kohdannut toisensa jo useaan otteeseen kansallisten kilpailuiden päätösotteluissa. Samainen kolmikko ratkoi myös viime kauden SM-mitalit Vantaalla – silloin Sillanpään ja Saarteisen köysiin finaalissa jäivät Wall ja Minetti.

Miesten kisoissa nähtiin pieniä muutoksia aikaisempaan vuoteen nähden, kun osa pareista oli vaihtunut eikä poisjäänneiltäkään vältytty. Viime kauden finalisti Max Sjövall ei loukkaantumisen takia ollut pelikuntoinen viikonlopun turnauksessa. Hallitsevat suomen mestarit ja Padel Westin Tuomas Manner sekä Henrik Sillanpää pelasivat kumpikin Salossa uusien parien vierellä. Mannerin vierellä pelasi Mikko Viljanen ja Sillanpään oikealla puolella Leevi Leivo

Naisten finaalissa tämän vuoden SM-kisoissa nähtiin odotetusti Saana Saarteinen sekä Ella Sillanpää. Heitä vastaan verkon toiselle puolelle asettuivat niin ikään varsin odotetusti Minna Torkki ja Suheil Lizana. Sillanpää ja Saarteinen etenivät helpohkosti finaaliin kaatamalla välierissä jyväskyläläistä Padel JKL:lä edustavan parin Iida Pätynen ja Petra Hyökyvaaran suoraan kahdessa erässä (6-1, 6-2). Torkki ja Lizana kampesivat finaalipaikan Wallin sekä Minetin kustannuksella niin ikään erin 2-0 (6-4, 7-5).

Finaaliottelussa nähtiin siis odotettu kohtaaminen, jossa ennakkosuosikin viittaa kantoivat Sillanpää ja Saarteinen. Torkilla ja Lizanalla oli täysi työ pysyä ennakkosuosikkien mukana taistossa, joka lopulta meni Sillanpään ja Saarteisen hyväksi eräluvuin 2-0 (6-1, 6-0). Pronssimitalit kaulaansa saivat Martina Minetti ja Anna Wall (6-1, 6-2).

Sillanpää ja Saarteinen olivat voiton myötä tyytyväisiä tasaiseen esitykseensä. Myös arvokas oppi WPT-kisasta auttoi muuttamaan pelin taktisuutta.

-Suomenmestaruus tuntuu hyvälle. Finaalissa pelattiin tasainen ja hyvä ottelu. Pääsimme kokeilemaan onnistuneesti muutamia WPT-pelaajilta opittuja taktisia kuvioita.

Kuva: Open Padel

Miesten finaalissa nähtiin tänä vuonna Padel Tampereen Saska Huttunen ja Pyry Hyrkkönen sekä turkulaista ÅLK-Padelia edustava Axel Waris ja Padel Housen Oskar Nurmio. Välierissä nähtiin kaksi tasaisempaa kohtaamista, joista toinen venyi aina kolmanteen erään asti. Kolmen erän taistossa Huttunen ja Hyrkkönen kaatoivat Padel Housea edustavan Julius Kaverisen sekä Open Padelia edustavan Janne Wuorisen eräluvuin 2-1 (4-6, 6-2, 6-3). Waris ja Nurmio puolestaan selvittivät tiensä finaaliin vastustajiaan nopeammin suoraan kahdessa erässä. Verkon toisella puolella välierässä pelasivat Open Padelin Juuso Tapanainen sekä Micke Kontinen. Loppuluvut kirjattiin Wariksen ja Nurmion hyväksi 6-2, 6-2.

Miesten finaaliin lähtivät ennakkosuosikkeina Huttunen sekä Hyrkkönen, jotka pitävät hallussaan miesten rankingin kärkisijoja. Huttunen ja Hyrkkönen paransivat tänä vuonna sijoitustaan viime kaudesta pelaten viikonlopun finaaliottelussa. Waris ja Nurmio antoivat hyvän vastuksen tamperelaisparille vieden ottelun ratkaisun aina kolmanteen erään saakka. Siinä kuitenkin Huttunen ja Hyrkkönen veivät pidemmän korren ja koko ottelun lopulta luvuin 2-1 (5-7, 6-3, 6-4). Pronssiottelussa voiton itselleen varmistivat Julius Kaverinen sekä Janne Wuorinen kahden erävoiton turvin (7-6, 6-1).

Padel Tamperetta edustava Pyry Hyrkkönen oli syystäkin iloinen finaalitaiston tauottua.

-Fiilikset huikeet tottakai. Tuli vihdoinkin se vielä puuttunut henkilökohtainen SM-kulta.

Hyrkkönen jakoi tunnustusta peliparilleen, jonka kanssa peli on sujunut mallikkaasti viime aikoina. Erätauon yhteinen päätös agressiivisemmasta pelaamisesta näytti tuottavan toivottua tulosta.

-Peli on muutenkin viime aikoina kulkenut Saskan kanssa hyvin. Finaaliottelussa ensimmäinen erä kaatui yhteen syöttövuoroon, mutta muuten pelattiin aika hyvin koko erä. Päästiin pari kertaa lähelle breikkiä, mutta ei tullut. Erätauolla käytiin vähän läpi ekan erän tapahtumia ja päätettiin ottaa vähän aggressiivisempi vaihde peliin. Se näytti toimivan heti tokan erän alussa ja päästiin 3-0 johtoon ja takas mukaan peliin.

-Kolmansissa erissä ollaan totuttuun tapaan oltu vahvoja taistelemaan joka pisteestä ja tiukan paikan tullen voitettu tärkeät pisteet. Se onneksi riitti tällä kertaa. Tosi hyvä fiilis ja tästä hyvä jatkaa eteenpäin!

Kuva: Open Padel

Finpadel onnittelee tuoreita Suomenmestareita sekä muita mitalisteja hienoista saavutuksista, sekä Open Padelia upeista puitteista SM-kisojen järjestämiselle!

Kirjoita kommentti